想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

cwl0313 發表於 18-8-22 15:21

深粗做轉淺冇做?我深粗會深兩日,我諗緊試下第一日深做, ...

第一胎時深粗做一次,隔日補一次,中男仔。
第二胎18號開始深,但當晚無做,19號一早做之後無做,20號轉到好淺,中男仔。

別墅

ipcs 發表於 18-8-22 15:32

第一胎時深粗做一次,隔日補一次,中男仔。

我覺得應該唔關事

男爵府

想生BB熱投

回覆 cwl0313 的帖子

好耐之前我都睇過你留言,我都係17W引產,亦試過5W幾流咗。之後生咗個女,意家都係兩歲幾 :)我係喺day 12, 14, 16 交功課,cycle around 29日,我諗提前交功課應該易生女啲。意家到我想生仔 haha,希望大家努力加油+好快再有bb!

伯爵府

Carmenyu620 發表於 18-8-22 15:45
我覺得應該唔關事

可能我老公丁丁係仔多,聽講X精子長命d又游慢D,Y精子短命d又游快d。

大宅

Bella1121 發表於 18-8-22 15:53

好耐之前我都睇過你留言,我都係17W引產,亦試過5W幾流咗。之後生咗個女,意家都係兩 ...

嘩!一樣經歷呀!小朋友仲要差唔多大!

其實我一開始已經好想係女,引產嗰次係仔,而家小朋友又係仔,二胎我冇咩信心生到女,因為老公D Y蟲好強咁,如果第一個係女我會冇咁煩,第二個真係會冇所謂。

你生女有咩秘訣?我生仔只係深粗轉淺做左兩次。

大宅

Bella1121 發表於 18-8-22 15:53

好耐之前我都睇過你留言,我都係17W引產,亦試過5W幾流咗。之後生咗個女,意家都係兩 ...

我第一個都係女 而家2歲 大家一齊加油

男爵府

pigpigpig888 發表於 18-8-21 09:39
第一個好易就中
第二個試左5個月都未中 化學左一次
Cycle 32日 24/8 due date 3/8 同10/8 交功課 ...

我都係第一胎好易中,依家想生第二個試左年幾都仲未中,好灰 c6又唔積極,搞到個人好唔開心,係唔係個天唔想比我再有

男爵府

想生BB熱投

其實都唔係秘訣,不過我喺引產之後係好想快啲生到BB,仔女都無所謂(我自己就好想生一仔一女),上網睇受孕方法嘅時候就睇埋對生仔生女嘅研究。我睇咗啲比較科學嘅理據,大約有以下幾點:

1。首先,Y精子游得快,但短命;X精子就相反。
2。大家都知道,卵子得大約48小時壽命。
3。咁即係話,如果你想生仔,就要卵子出咗嚟先,等Y精子快游上去結合,亦即係排卵先至交功課;想生女,就要排卵前交功課,等Y精子游咗上去先但卵子未出現,到卵子出嚟,Y精子死咗,得返啲X精子喺度,結合就生女。

當然呢個只係理論,但我覺得都對想生仔定想生女係有啲啲幫助。

男爵府

想生BB熱投

回覆 pigpigpig888 的帖子

Yes!加油!

大宅

Bella1121 發表於 18-8-22 23:18

其實都唔係秘訣,不過我喺引產之後係好想快啲生到BB,仔女都無所謂(我自己就好想生 ...

我都係引完產想快D有,咩都冇理。
呢D我知呀,失敗左兩個月。

大宅

回覆樓主

我生左兩個,不過現在只有一個女,好想追多個,但由個女兩歲幾追到而家三歲半都未追到。。真係好失望,睇左醫生話我有多囊,明明之前都無。。真係勁灰,無哂心機

大宅

bbboboiloveyou 發表於 18-8-22 23:13
我都係第一胎好易中,依家想生第二個試左年幾都仲未中,好灰 c6又唔積極,搞到個人好唔開 ...

有一個小朋友,大家都會攰啲,加上大家年紀比生第一個時大左,體力又冇咁好,所以都好難好似未有小朋友時咁積極

唔好唔開心(emoji)(emoji)大家一齊努力

男爵府

rement_jp 發表於 18-8-23 03:29
有一個小朋友,大家都會攰啲,加上大家年紀比生第一個時大左,體力又冇咁好,所以都好難好似未有小朋友時 ...

多謝你jm 大家齊齊加油,希望bb快d再黎搵我地

大宅

回覆樓主

我都追緊第二胎,上月的起心肝開始用紅d,失敗左,今個月繼續努力

大宅

WB1115 發表於 18-8-23 13:40
我都追緊第二胎,上月的起心肝開始用紅d,失敗左,今個月繼續努力

我都即刻淘左

大宅

pigpigpig888 發表於 18-8-23 13:54
我都即刻淘左

我加埋暖宮量體溫,又睇下效果如何

大宅

Kala0203 發表於 18-8-23 01:14
我生左兩個,不過現在只有一個女,好想追多個,但由個女兩歲幾追到而家三歲半都未追到。。真係好失望,睇左 ...

生女前經期正常穩定?生女後亂左?

大宅

cwl0313 發表於 18-8-23 17:30
生女前經期正常穩定?生女後亂左?

生前同生後都算穩定,流量都正常,自從想追多個之前就開始就亂哂,試過六十幾日先一次m,流量仲小左好多。。睇醫生想開排卵藥但醫生叫我唔好試住,因為年紀唔大,同埋只係好輕微多囊,我打算再睇叫醫生開排卵藥

別墅

WB1115 發表於 18-8-23 13:40

希望不要介意我一問~
用紅D失敗是因為算錯排卵期嗎?
(因為我都係今個月第一次用紅D 想了解多一點) 謝謝分享

別墅

我都係想再要多個小朋友,真正開始對住排卵期來do係上個月,本來心唸如果今個月照住來do又唔中的話就去買試紙,但又覺得就算測到排卵來do也未必會中,所以,放鬆心情吧,大家一起加油💪🏻

首頁

尾頁

跳至