自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

del

珍珠宮

oilylam 發表於 18-8-21 09:51
有冇人試過上網賣野後買家要求退款,我早2日係網上賣左個銀包(Pxxxx , 賣800)講價後賣出,寄順豐(有講過 ...

唔知誰對誰錯啦

但係佢o既企圖/行為是否已經構成恐嚇行為呢

大宅

回覆樓主

大前提係你個銀包係咪真係有問題吖?因為我之前都有試過妳咁既情況,我買個cardholder 但收貨有甩皮,我講番比個賣家知個賣家都好好肯退返俾我吖,因為佢件貨真係有問題。如果我係你我都費事煩退返俾佢算,始終放上網大家都無好處。

大宅

Babymiumiuchan 發表於 18-8-21 17:07
大前提係你個銀包係咪真係有問題吖?因為我之前都有試過妳咁既情況,我買個cardholder 但收貨有甩皮,我講 ...

我係認真檢查過先賣,寄出前都有再check

大宅

oilylam 發表於 18-8-21 17:10

會唔會你睇漏眼?佢應該唔會無啦啦整爛掛不過決定權喺妳度,你鍾意退就退,唔退就唔退,因為決定權都係妳度。 但係如果我係個買家我會好唔開心,好彩我之前個賣家肯退返俾我

公爵府

oilylam 發表於 18-8-21 17:10

佢有冇影相俾你睇邊度爆左爛左?
如果我好肯定我件貨係冇問題,我唔會退囉!

子爵府

虎到金來勳章

oilylam 發表於 18-8-21 09:51
有冇人試過上網賣野後買家要求退款,我早2日係網上賣左個銀包(Pxxxx , 賣800)講價後賣出,寄順豐(有講過 ...

如果已post 相,註明2手,新舊如圖。而買家講爛既位,你之前已提及/影相,唔退。

或你叫買家退回給你,你查過無問題便退番錢,再賣番出去

別墅

回覆樓主:

你post嘅相同埋你send俾佢的相有無買家投訴個part?

男爵府

前提係你影相有無註明爛左?
買2手野預有用過既痕跡,不過吾會預件貨係爛。
同埋都係面交檢查清楚好。

大宅

flytoapple 發表於 18-8-21 21:18
前提係你影相有無註明爛左?
買2手野預有用過既痕跡,不過吾會預件貨係爛。
同埋都係面交檢查清楚好。

del

別墅

回覆樓主

粗略睇過即係無認真睇過la.我係你就拎番件貨比番錢人. 斷估個買家都吾會蠢到特登整爛件貨.最憎人係網上呃人.依家勁多網上騙案.最近都有個網上呃班媽媽既騙子比警察拉左.報晒新聞上晒報紙!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至