生頭瘡用那隻洗頭水好?

Carmen1603
|
之前用過金蘋x改善左小小但仲有,好似暗瘡咁有燶,用那隻好?
Kikifai198
|
Carmen1603 發表於 18-8-21 10:15

我之前都係咁,又有頭瘡,又痕,抓到損哂,轉咗幾隻牌子都唔得,跟住去咗Avdxx果間買咗隻男仕用有薄荷成份果個系列用,用咗一排就好返哂,跟住諗住好返轉返其他牌子,點知又有返上述情況,到最後都要用返佢
333s
|

痒还是痛疼?
Carmen1603
|
333s 發表於 18-8-21 10:52
痒还是痛疼?

痛ka,不癢
333s
|
Carmen1603 發表於 18-8-21 10:52
痛ka,不癢

我就是, 只疼。
沒有头皮, 也沒有光头, 也不痒, 不會抓。
超疼, 說不出。

食止痛, 去政府看, refer 皮膚科。
plus 看中醫。

放大了廿倍后。

Carmen1603
|
333s 發表於 18-8-21 11:30
我就是, 只疼。
沒有头皮, 也沒有光头, 也不痒, 不會抓。
超疼, 說不出。

同你一樣,生完頭瘡個位冇頭髮
tsung
|

有冇睇皮膚科?
Carmen1603
|
tsung 發表於 18-8-21 11:45
有冇睇皮膚科?

之前睇過比在洗頭水同藥膏但冇乜用
Mm233
|
洗頭有無吹乾呀
抺茶雪糕
|
唔好用護髮素,頭皮要洗得乾淨,吹得乾,唔好用太熱嘅風吹
Carmen1603
|
Mm233 發表於 18-8-21 11:57
洗頭有無吹乾呀

有ar
KK20010609
|
我用 (茶仔) 枌, 因為完全天然, 冇化學
tsung
|
Carmen1603 發表於 18-8-21 11:54
之前睇過比在洗頭水同藥膏但冇乜用

藥膏最好Keep住搽
快樂股民
|

我係一個濕疹病患者,我沒有頭瘡,但頭都有敏感,用咗下面呢隻洗頭水之後,敏感大有改善

https://www.renguangdo.com/products/茶花籽清爽防脫洗髮露

VanessaLaw
|
我仔細過試過成頭生頭蒼(2⃣️歳),我發現用雙飛人搽下粒頭蒼先搽薬膏,會快D好番的,你可以試下。同一定要過水過得乾淨同吹頭,枕頭套換密D
fitfish
|

去屈臣萬零有药剂師的店。叫葯剂C介绍。買焦油洗頭水
英文叫TAR。约100元一支。可用好多次

睇皮夫医生都係開呢亭洗頭水比你

一星期洗三次左右。不能日日洗。好番吾使洗
katherine.k
|

用呢隻掂

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Carmen1603
|
fitfish 發表於 18-8-21 18:55
去屈臣萬零有药剂師的店。叫葯剂C介绍。買焦油洗頭水
英文叫TAR。约100元一支。可用好多次

有沒有圖片?
Carmen1603
|
katherine.k 發表於 18-8-21 19:12
用呢隻掂