懷孕8週發現第一次感染生殖器泡疹, 要唔要BB 好?

babeworry
|
懷孕8週發現第一次感染生殖器泡疹, 要唔要BB 好? 非常擔心
musiccisum
|
babeworry 發表於 18-8-21 10:51
懷孕8週發現第一次感染生殖器泡疹, 要唔要BB 好? 非常擔心

醫生點講?
babeworry
|
回覆 musiccisum 的帖子

醫生話開刀 不要順差就冇事, 但因為第一次感染....媽媽沒有抗體...有點危機
RubyYu07
|
聽下醫生意見好D,你本人諗住開刀定順產?
musiccisum
|
babeworry 發表於 18-8-21 11:43
回覆 musiccisum 的帖子

醫生話開刀 不要順差就冇事, 但因為第一次感染....媽媽沒有抗體...有點危機 ...

咁就揀開刀!
咁有咩危機?
babeworry
|
因為第一次有泡疹媽媽未能有抗體保護BB...所以BB大機會K 胎或小產....好擔心
GCHK
|
我覺得都係聽醫生嘅建議比較穩陣
Jessie12300
|

問多個醫生意見
babeworry
|
回覆 Jessie12300 的帖子

醫生話冇問題, 不過我好擔心死胎
Nbs
|
疱疹斷唔到尾架喎,醫生話無事你又唔信,甘咪以後都唔使生 ?!

babeworry
|
信....佢話都有例子成功出世, 不過都係有點擔心
mofish
|
請問係咪即係性病?
我要做媽媽
|
我都建議你問多幾個醫生既意見,然後自己綜合一下,再考慮要唔要
sorrgbb
|
Jessie12300 發表於 18-8-21 15:28
問多個醫生意見

醫生話無問題,就積極治療
不要太擔心以致影響心情及抵抗力
babeworry
|
是性病, 但是由手指頭泡疹感染下身, 一懷孕就底抗力下降, 立即感染到
芬豬豬
|

未到最後都唔好放棄
Jessie12300
|
sorrgbb 發表於 18-8-21 17:00
醫生話無問題,就積極治療
不要太擔心以致影響心情及抵抗力

既然醫生咁講,你就信醫生的專業吧,不要太擔心,有時也擔心唔黎。平復心情接受現狀,聽醫生的治療方法。BB其實無咁脆弱既。
babeworry
|
多謝你們給力,,,希望bb 健健康康出世
mocha20150323
|
babeworry 發表於 18-8-21 18:27
是性病, 但是由手指頭泡疹感染下身, 一懷孕就底抗力下降, 立即感染到

係咪無得斷尾?
haha748494
|
好好配合醫生,希望可以順順利利。