關於N班

Babykit2017
|
想幫BB報明年N班, 我見張FORM 要填父母工作地址, 甘校方系米會睇工作地方近唔近學校優先考慮,例如有時天氣要急接BB走個d

如果系甘,
系米要轉工
ET19
|
Babykit2017 發表於 18-8-21 11:28
想幫BB報明年N班, 我見張FORM 要填父母工作地址, 甘校方系米會睇工作地方近唔近學校優先考慮,例如有時天 ...

大B細B 先係重點,細B連in都無得in。
31號好多都截止喎,大部份都計交表日期黎排ga。
cherrieleung722
|
我又唔覺得住邊係重點,如果遠,你接送都煩啦。
sushiroll    發表於 18-8-21 19:07
wcpcelia    發表於 18-8-21 16:47
ckfamily
|
想幫BB報明年N班, 我見張FORM 要填父母工作地址, 甘校方系米會睇工作地方近唔近學校優先考慮,例如有時天 ...

工作地點,學校唔會理
sg51244
|
我覺得只係做記錄,冇影響
hellohellojenny
|
工作地點,只作紀錄。

Poyau
|
工作地點應該無乜關係
BABYLV
|

我覺有關係
teresayan07
|
ET19 發表於 18-8-21 11:33
大B細B 先係重點,細B連in都無得in。
31號好多都截止喎,大部份都計交表日期黎排ga。
...

Agree..
我女12月尾細B.. 好多間 in 都無得 in..
yl88
|
teresayan07 發表於 18-8-21 19:05
Agree..

因為n班要足兩歲才能收
佢如果收咗你個女
佢就會少收五個月學費
mandy952
|

有,睇職業及需要性
mandy952
|
Agree..

等k1算啦
heilok
|
Agree..

唔好話十二月尾,我仔九月,當年都係無得in. 因為唔可以九月一號開學。
chingmon
|
工作地點應該吾關事。
細b亦有機,我同事個女11月,有上開同一辦學團體嘅play group,學校知佢女表現,而且去in K1時因為熟悉環境,小朋友無甘驚,表現幾好,及上年出生率無甘高,有K1 & N 既offer。
rosey2056
|
大多數小朋友都唔會係父母放工湊放學,工作地址無咩關係,住址可能有
C.Humphrey
|
職業同職位先重要
brindlewin
|
Agree..

12月靠叩門。因為N班一定要足兩歲才能返。我仔當年都係叩。
brindlewin
|

唔係名幼,關系不大。但全日N,雙職父母,會優先些。