自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

TPMummy 發表於 18-8-21 22:49

Grab = 香港的Uber嗎?

Grab = 香港的Uber嗎?是的,好處係call車已知價錢。如果坐的士,要佢地一定用咪錶,吾用吾上車。

想問是否經任何一間中介申請Visa,問題都不大呢?我坐hk express, 用佢個間,不過之後我再上網睇,原來好多人都用呢間,我c6公司訂cx, 佢都係用呢間。

其實三個大人去,當如果唔玩浮潛,大約要預帶幾多錢呢? 我用唱左usd300, 無咩買手信,真係食同玩,grab 出入,去5日都用吾晒。當然每人都吾同,只作參考。

另外,有什麼手信推介嗎?都係coffee, 椰子油,手織袋咁。

大宅

hokabb 發表於 18-8-21 20:20
去峴港平靚正,如果男仔又鐘意玩機動遊戲Asia park我驚你小朋友唔捨得走
...

6歲小朋友啱唔啱玩?

子爵府

miffyc31 發表於 18-8-22 10:14
6歲小朋友啱唔啱玩?

如果機動遊戲要睇高度,120以上大部分都玩得,我啲小朋友就超鐘意

珍珠宮

回覆樓主

樓主下個月尾很忙,又泰國又沙巴又越南

jc2009    發表於 18-8-22 11:54

伯爵府

0q.cathy 發表於 18-8-22 10:09
Grab = 香港的Uber嗎?是的,好處係call車已知價錢。如果坐的士,要佢地一定用咪錶,吾用吾上車。

想問是 ...

你意思好多人係HK Express申請visa?
就算唔經佢訂機票都可以?
你c6公司訂cx,都可以經HK Express申請?
如果咁講,應該經Expedia訂HK Express都可以?
手續如何呢?

但我入佢官網都搵唔到既?

伯爵府

AGa1111 發表於 18-8-22 11:27
樓主下個月尾很忙,又泰國又沙巴又越南

只係因為突然間有幾日假,想去玩但又未有頭緒去邊度好,所以開post問下啫。
唔好意思,分開幾個post問,係因為費時D資料亂啫

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

0q.cathy 發表於 18-8-21 22:33
我上星期去完峴港,都答到你一d問題。

你係經邊度搞簽證?先係網上申請張申請visa文件/信,之後落地簽,就 ...

好詳盡

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

我上年去河內,hk airline 1000/head,市中心酒店企理4xx, 食好味又平,massage 好正,出入用uber

伯爵府

dawnkly 發表於 18-8-22 15:10
我上年去河內,hk airline 1000/head,市中心酒店企理4xx, 食好味又平,massage 好正,出入用uber
...

HK Airline $1000 per head咁平。
我今日係Expedia check,HK Express三個人買兩件行李,如果唔想晏機去早機返,計埋稅及燃油附加費,合共要$4800呀。

大宅

我都想知呀, 個個都話越南好悶

大宅

TPMummy 發表於 18-8-22 15:38

HK Airline $1000 per head咁平。

可能睇location, 不過<2000都ok ar,消費咁平抵曬

大宅

你係經邊度搞簽證?先係網上申請張申請visa文件/信,之後落地簽,就 ...

請問食海鮮係咪會有好多要付費既前菜配菜咁?

公爵府

TPMummy 發表於 18-8-22 14:42

你意思好多人係HK Express申請visa?

吾係呀,你入hk express 個網,選峴港,就見到下圖,入去visa 申請,就可以填野申請。如果坐cx, 你宜接去visa個網,都可以填野申請

公爵府

panandda 發表於 18-8-22 19:14
請問食海鮮係咪會有好多要付費既前菜配菜咁?

無咩額外收費,我們係去美溪沙灘個邊既一間食,上網check佢本身係比路邊個d貴,但有海景吹住風食。佢無再收前菜個d, 或已經計左落海鮮度,所以個價貴d.

相中既大峴係蒸(可選蒸同bbq)但原來係烚,但都好食,蝦同shell各要左半kg, 都幾抵食。

大宅

0q.cathy 發表於 18-8-22 19:37

無咩額外收費,我們係去美溪沙灘個邊既一間食,上網check ...

謝謝你既圖片
可唔可以講下你幫襯個間咩樣 等我可以搵返?

公爵府

panandda 發表於 18-8-24 00:11
謝謝你既圖片
可唔可以講下你幫襯個間咩樣 等我可以搵返?

https://jay7134.pixnet.net/blog/post/223936253-(越南峴港海鮮餐廳)美溪海灘景觀海產店-nh

我都係睇呢個而去,你自己睇

大宅

0q.cathy 發表於 18-8-24 16:33
https://jay7134.pixnet.net/blog/post/223936253-(越南峴港海鮮餐廳)美溪海灘景觀海產店-nh

我都係睇 ...

Thank you
仲有無咩可以推介/提點?

公爵府

panandda 發表於 18-8-25 18:42
Thank you
仲有無咩可以推介/提點?

吾知你想點玩,不過我們都係hea,食下野做下spa同shopping.

我去時夏天好熱,要帶帽,風扇。

伯爵府

網上申報簽證要幾耐架?

首頁

尾頁

跳至