本來好期待如懿傳,但係....

yukiszucs
|
一聽周迅開聲就大崩壞,完全唔想睇落去,烟酒過多老牛阿婆咁
LedTV
|
我仲未睇
細佬一睇就比個信息我

門小 ...跟住之後同你反應一樣
把聲好難聽

yukiszucs
|
LedTV 發表於 18-8-21 13:03
我仲未睇
細佬一睇就比個信息我

而且真係睇得出佢好老,雖然冇乜縐紋,但可能有打Botox ,面部好脹有點僵硬,又有少少雙下巴,拍埋其他後生女旁邊原型畢露
RT
|
唔只把聲,個樣都殘左好多,扮少女唔多掂
wcpcelia    發表於 18-8-21 16:21
toffeechoco
|
周迅一出嚟真係好趕客, 成塊面又腫又僵但又要扮跳脫少女, 我諗要完全跳過少女時既戲先頂得住
yukiszucs
|
toffeechoco 發表於 18-8-21 13:57
周迅一出嚟真係好趕客, 成塊面又腫又僵但又要扮跳脫少女, 我諗要完全跳過少女時既戲先頂得住
...

我都覺得好難頂,雖然我想睇套戲
tsung
|
LedTV 發表於 18-8-21 13:03
我仲未睇
細佬一睇就比個信息我

pigmom123
|
周迅堅醜...對眼分得太開又腫,好似整個容咁...又完全無少女嬌態,佢都係啱做時裝劇多啲...仲要選秀女時嗰個紫色蝴蝶結想點
wawaliluk
|
yukiszucs 發表於 18-8-21 12:56
一聽周迅開聲就大崩壞,完全唔想睇落去,烟酒過多老牛阿婆咁

我淨係想睇霍建華,揾佢老婆做嫻妃好過周迅好多,至少林心如仲可以扮少女。
yukiszucs
|
pigmom123 發表於 18-8-21 14:11
周迅堅醜...對眼分得太開又腫,好似整個容咁...又完全無少女嬌態,佢都係啱做時裝劇多啲...仲要選秀女時嗰 ...

本來覺得延禧女主角醜,但一比較之下周迅仲更加唔掂。個角色本身係少女,但真係完全唔少女,感覺老過霍建華好多

Btw 延禧的服裝髮飾精緻好多
WChan
|
睇左片花真係覺得麻麻地, 霍建華都好似不在狀態咁, 周迅就直頭令人失望
asa2012
|
本來想看看,但現正看完留言,打消念頭
鴨鴨比
|
pigmom123 發表於 18-8-21 14:11
周迅堅醜...對眼分得太開又腫,好似整個容咁...又完全無少女嬌態,佢都係啱做時裝劇多啲...仲要選秀女時嗰 ...

佢個紫色蝴蝶结
完全係似佢比人大整蠱
醜到一個點
最慘老牛聲仲要扮傻白甜真係難為佢
廷廷媽
|
周迅用原聲呀? 佢把聲咁老牛點襯? 之前甄嬛傳孫儷都係配音, 其實孫儷把聲都唔差, 但配音把聲仲加強氣勢....
yukiszucs
|
廷廷媽 發表於 18-8-21 14:25
周迅用原聲呀? 佢把聲咁老牛點襯? 之前甄嬛傳孫儷都係配音, 其實孫儷把聲都唔差, 但配音把聲仲加強氣勢.... ...

用原聲,完全同個少女角色唔襯,嚇死我
tpyjasmine
|
wawaliluk 發表於 18-8-21 14:15
我淨係想睇霍建華,揾佢老婆做嫻妃好過周迅好多,至少林心如仲可以扮少女。
...

你講得無錯,林心如做應該會好好多
大家都過40歲,但林睇落後生些
而且林都做唔少妃子皇后角色
以前做還珠都好好,楚楚可憐的
現在再演清裝,吸引力會大過周

aliensss2008
|
tpyjasmine 發表於 18-8-21 14:31

你講得無錯,林心如做應該會好好多

林心如外表唔襯呢個角色
太甜美

嫻妃係書中(如懿傳)係唔靚的
但有股清冷氣質
周迅其實外表幾match 原作的
oran04
|
林心如都唔掂,之前套美人心計我都覺得她老態,其實找個新人做少女版仲好
yukiszucs
|
aliensss2008 發表於 18-8-21 14:35
林心如外表唔襯呢個角色
太甜美

但有氣質得來周迅太老啦,塊面肥腫難分,完全冇少女味,望落好似同鄔君梅同一代咁

廷廷媽
|
周迅我就諗起佢做畫皮妖怪把聲.....