食咩可以清胎毒

Baby88.v
|
35週幾,有無媽咪知道食咩可以清胎毒,謝謝解答
珍惜眼前
|
來來去去都係腐竹蛋糖水同西瓜食涼野清下胎毒
mtcat
|
我直接去睇中醫~
不過佢話我冇咩毒,一星期藥就得
可以飲最鐘意嘅椰子水,仲有可以食腐竹蛋糖水,西瓜呢啲,唔好食過量我覺得無問題媽咪開心,寶寶自然開心
love_bbbabe
|
mtcat 發表於 18-8-22 04:39
我直接去睇中醫~
不過佢話我冇咩毒,一星期藥就得
可以飲最鐘意嘅椰子水,仲有可以食腐竹蛋糖水,西 ...

椰子水係咪超市買嗰啲一支支㗎?
mocha20150323
|
love_bbbabe 發表於 18-8-22 11:20

我係呀,懶得買一個個果d。我飲"If"

同勁食綠豆沙,西瓜
猫物語
|
西瓜,椰青水比較穩陣。
聽唔少人話某d涼野食完會難生。
love_bbbabe
|
mocha20150323 發表於 18-8-22 11:33
我係呀,懶得買一個個果d。我飲"If"

同勁食綠豆沙,西瓜

咁我之後都去買黎飲吓.另外西瓜綠豆沙呢啲係咪日日食呢?
mocha20150323
|
love_bbbabe 發表於 18-8-22 11:58
咁我之後都去買黎飲吓.另外西瓜綠豆沙呢啲係咪日日食呢?

我唔單止日日食,仲食好多下,因為煲開綠豆沙,但無人食得我食,唔想放雪櫃,通常我一煲仔就一日食曬佢,大概有三大碗。西瓜就細細個西瓜,又係自己食。
love_bbbabe
|
mocha20150323 發表於 18-8-22 13:07
我唔單止日日食,仲食好多下,因為煲開綠豆沙,但無人食得我食,唔想放雪櫃,通常我一煲仔就一日食曬佢, ...

哇!好犀利等我遲少少都試吓先
scmying2
|
Baby88.v 發表於 18-8-21 13:13
35週幾,有無媽咪知道食咩可以清胎毒,謝謝解答

我食豆腐花綠豆沙,腐竹蛋糖水
另外有煲粟米鬚水飲
媽媽同中醫都有叫我食鵝蛋去黃疸
我生前食過2次

BB最後都逾期居留左5日,但出黎冇疹,好叻便便黃疸又唔高(雖然唔知關唔關鵝蛋事,因為據聞bb週數大出世肝臓發展係好dd)

我生佢前後都冇出過疹同瘡
haha748494
|
我第一胎就食百蓮須雞蛋,37W就出世,第二胎就睇中醫調理。
sandylly
|
我食西瓜同綠豆沙
mtcat
|
love_bbbabe 發表於 18-8-22 11:20

係呀,未有之前好鐘意飲~
我要做媽媽
|
我系食龜苓膏架,你都可以食綠豆沙既