自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

adorable_boy 發表於 18-8-22 08:35
你講所有方法我之前九成做足,我仔13 歲是青春期,要自我唔要約束,真係好難攪,現在我暫時收了佢電話講明 ...

15分鐘一定癲,阿媽一定唔了解一鋪機要打幾耐。
返去扮讓步,比每次打1-2鋪或半小時佢啦

禁止訪問

侯爵府

adorable_boy 發表於 18-8-22 08:35
你講所有方法我之前九成做足,我仔13 歲是青春期,要自我唔要約束,真係好難攪,現在我暫時收了佢電話講明 ...

我果個細你一年,可能未到咁難搞既時候

不過同意樓下講15min唔夠

但平日又唔可能日日玩一個鐘

可否傾下weekend才玩

我都同佢講明,開學後就weekend才玩(不代表weekend一定要玩)

別墅

sfuhsg 發表於 18-8-22 14:52
我果個細你一年,可能未到咁難搞既時候

不過同意樓下講15min唔夠

其實我定了只可在星期六全日由佢玩,除食飯時一定唔可以玩,但阿仔星期六上午要上堂,話玩少咗唔公平,他要求每日15分鐘按下制就ok, 星期六玩半日,結果,半日就要求多多,我clear cut 3點才可開始玩到10點,他又話唔肯,所以真係好煩,現在同佢拉鋸中。

首頁

尾頁

跳至