係咪自己所有皮膚ok=bb冇胎毒?

janicepoon0207
|
Che_Che
|
應該唔係
|
Che_Che 發表於 18-8-21 13:58
應該唔係

明天開刀可以做乜
Che_Che
|
janicepoon0207 發表於 18-8-21 14:19
明天開刀可以做乜

準備好入院用品
BOBOKL
|
放鬆心情
GCHK
|
可能都唔一定嘅,放鬆心情,迎接BB
laychang
|
janicepoon0207 發表於 18-8-21 14:19
明天開刀可以做乜

我後日開刀(emoji)
|
laychang 發表於 18-8-21 17:04
我後日開刀(emoji)

共勉之
|
janicepoon0207 發表於 18-8-21 17:04
共勉之

驚bb 有胎毒
freshrose
|
janicepoon0207 發表於 18-8-21 17:05
驚bb 有胎毒

好睇你孕期食d咩,我成個孕期食得好清淡,無咩清胎毒,bb皮膚好好,無咩bb 暗瘡之餘又無頭泥
|
freshrose 發表於 18-8-21 17:10
好睇你孕期食d咩,我成個孕期食得好清淡,無咩清胎毒,bb皮膚好好,無咩bb 暗瘡之餘又無頭泥
...

我就開頭有戒口去到後期冇戒口聽日已經要開到但係我開頭皮膚差而家皮膚冇嘢今晚會食一次西瓜+白蓮聽日再飲多個椰青就入院拎BB出嚟
freshrose
|
janicepoon0207 發表於 18-8-21 18:16
我就開頭有戒口去到後期冇戒口聽日已經要開到但係我開頭皮膚差而家皮膚冇嘢今晚會食一次西瓜+白蓮聽日再飲 ...

而家食邊有用,bb 皮膚好唔好已成定局,不如食餐好仲好啦,坐月好多野唔食得,特別係開刀
littleheidi
|
janicepoon0207 發表於 18-8-21 13:49

聽日開刀 唔駛清胎毒啦!
因為要清一段時間,學樓上講食餐豐富既晚餐
生完坐月 都要戒口
|
littleheidi 發表於 18-8-21 18:28
聽日開刀 唔駛清胎毒啦!
因為要清一段時間,學樓上講食餐豐富既晚餐
生完坐月 都要戒口

其實10日前已經開始清
不過想最後衝刺
想問下坐月有啲乜嘢唔食得
mocha20150323
|
freshrose 發表於 18-8-21 17:10
...

我無咩戒,食得唔清,bb皮膚都好好呀。我覺得清胎毒真係緊要。
bchuma
|
janicepoon0207 發表於 18-8-21 13:49

肯定唔係 我陀b時,皮膚好好,而家我個女好多濕疹⋯⋯
蘿蔔菜
|
祝你一切順利。。
|
蘿蔔菜 發表於 18-8-21 22:06
祝你一切順利。。

Thx all
LALAPAK
|
我陀大仔時,自己皮膚好差,耳仔前後生咗好暗瘡,但仔仔出來頭髮好多又烏黑,皮膚好白淨又冇頭泥,可能當時二歲頭後生,冇食任何補充品,肚仔唔大,但個B出來4.02KG相隔十一年,今胎就好顯肚,我皮膚一樣唔好,肥的好快,可能陀仔囡的區別,同我年紀的影響,辛苦好多
emimi
|

我大肚好重口味,海鮮火肉麻辣火鍋燒烤乜都齊 但三胎皮膚都冇問題,我自己皮膚仲靚過未大肚,係陀第二胎時因為湊大仔要日日洗野洗到有主婦手,第三胎有問過中醫要唔要清胎毒,佢叫我唔使特別清,當然我又唔覺熱氣,話我身體虛一食涼野怕會暈同早產
介左口bb皮膚好嘅機會都係50/50,即係同唔介冇分別