到底泵奶後需要手擠嗎?

GracefromGod
|
泵30分鐘,停泵後有時手擠唔到奶柱,有時手擠到好多奶柱... 有人講:無奶柱就為之泵清... 到底泵後是否需要手擠?
Bido
|
我每次都會手清,的確,咁樣做之下奶量冇減過,仲可以縮短泵奶時間:mother:
kissapplegirl
|
GracefromGod 發表於 18-8-21 17:08
泵30分鐘,停泵後有時手擠唔到奶柱,有時手擠到好多奶柱... 有人講:無奶柱就為之泵清... 到底泵後是否需要 ...

我覺得需要手擠,我電泵左7個月,已經用the one最大力度泵,都愈泵愈小奶,近呢個星期泵完再手擠,奶量好明顯多番,手擠出泥既奶有1安,我而家會泵20分鐘+手擠到無奶柱先停
|
kissapplegirl 發表於 18-8-27 19:36

我覺得需要手擠,我電泵左7個月,已經用the one最大 ...

我都係手擠有成安,好攰
Wai1020
|
我一日泵三次 每次有十安 但當中有一半都要手揸 揸到瘀唒 試過spectra n The one都係甘 已經開到最大力但機泵得唔夠多 你地有冇試過
boyancarmen
|
Wai1020 發表於 18-8-28 19:58
我一日泵三次 每次有十安 但當中有一半都要手揸 揸到瘀唒 試過spectra n The one都係甘 已經開到最大力但機 ...

好勁,1日泵3次咁少但係每次都有10安,我全日泵6次夾埋先得18-20安
我次次泵完都手清,手清會多半安至1安。
|

我都係,泵機泵唔清,好痛苦,返工都唔知點算,用手擠奶時間好耐
JD930    發表於 18-9-12 12:09