洗碗碟機 邊款好用?

puppydon
|
3人家庭, 只放得落細機, 1星期煮3-4天飯, 廚房無熱水喉都可以裝嗎?

樂信 <---二手果邊好多人放出黎,係咪唔好用呢?
美的 <---平平地用得過?
Panasonic <---多人讚, 耐用
SIEMENS <---價錢太貴, 多人用

香印提子
|
puppydon 發表於 18-8-21 17:15
3人家庭, 只放得落細機, 1星期煮3-4天飯, 廚房無熱水喉都可以裝嗎?

三人家庭用緊細r,唔洗熱水喉部機會自己加熱,買左先發覺部機都幾阻訂,如果換機會考慮細p,美的之前見豐澤減價$2000
puppydon
|
有無人都覺得買左部機之后覺得好阻地方?
有無人買左部機之后煮多左飯?
有無人買左部機之后水,電費用多左?

未用過是否買部平平地試下呢? 有人話九陽都好用,但2年到就開始壞....
如果4千幾蚊買一部又好似好貴, 怕買左會后悔...
平平地買2千蚊樓下用兩年, 壞左先換部貴D....有無人好似我咁諗..
yucl_hk
|
越大越好
puppydon
|
回覆 yucl_hk 的帖子

地方有限...放唔落買左機都諗住 煲,鑊 用手洗 都要
冰糖檸檬
|
回覆 puppydon 的帖子

有無人都覺得買左部機之后覺得好阻地方? (無)
有無人買左部機之后煮多左飯? (有啲啦)
有無人買左部機之后水,電費用多左? (差唔多)

未用過是否買部平平地試下呢? 有人話九陽都好用,但2年到就開始壞....
如果4千幾蚊買一部又好似好貴, 怕買左會后悔... (我用樂信, 呢部好多人話成日壞機, 我好彩用左年幾都無事)
平平地買2千蚊樓下用兩年, 壞左先換部貴D....有無人好似我咁諗..

(我都咁諗, 用開反唔到轉頭唔用)
puppydon    發表於 18-8-22 12:02
stiga
|
西門子
hokabb
|
puppydon 發表於 18-8-21 17:15

完全唔關熱水喉事嫁,你去淘個分水器裝水喉出水位就得
puppydon
|
回覆 hokabb 的帖子

Thanks!
wksin
|
puppydon 發表於 18-8-22 11:50

買Panasonic 就吾阻地方,後悔買得遲,一定慳水又慳煤氣(冬天用熱水洗碗)。
fitceo
|
有無人都覺得買左部機之后覺得好阻地方? 唔覺阻左地方,好用
有無人買左部機之后煮多左飯? 唔會, 都係煮咁多餐
有無人買左部機之后水,電費用多左? 無多到.

但我啱啱部九陽用左20個月壞左, 極想換部大D可洗埋鑊, 而家等緊個BUILD IN焗爐壞, 先換機. 唯有再過番要洗碗日子.

Flovena
|
美的唔好用,有時剩左一兩粒飯都好,佢果一兩粒飯一直都無隔/排走,一直洗到尾都仲係度。
puppydon
|
回覆 Flovena 的帖子

美的 都係唔駛駁喉, 要自己倒水入部機度?用緊的有無覺得超級唔方便, 同麻煩呢?

Flovena
|
puppydon 發表於 18-8-22 17:17
回覆 Flovena 的帖子

美的 都係唔駛駁喉, 要自己倒水入部機度?用緊的有無覺得超級唔方便, 同麻煩呢?

我用過美的同九陽, 入水我無覺得特別唔方便。
小薯^^
|
反正為佐擺洗碗機,不斷諗點擺野最好,加佐d層架,擺位好佐
買佐大機煲多佐湯
無留意

未用過是否買部平平地試下呢?
本來用細機,但慣佐用洗碗機咩都唔想洗,連分2次都覺得麻煩,其實買部cal 6套都係千幾人仔,都好平,不過無保養
teresayan07
|
我原本用美的..
覺得下下要手動入水好煩..
就止蝕賣左部機..
換大P... 好用啊..

babyboy2013
|
fitceo 發表於 18-8-22 16:21
有無人都覺得買左部機之后覺得好阻地方? 唔覺阻左地方,好用
有無人買左部機之后煮多左飯? 唔會, 都係煮咁 ...

我個build in焗爐壞左, 我用緊細p
bobochan0101
|
九陽壞咗,換細S,好正!
有大買大,否則後悔
sisilui
|
teresayan07 發表於 18-8-22 17:33
我原本用美的..
覺得下下要手動入水好煩..
就止蝕賣左部機..

請問你係邊度買大p? 另如何安裝?

teresayan07
|
sisilui 發表於 18-8-27 15:28
請問你係邊度買大p? 另如何安裝?

係淘寶買.. 搵香港師傅裝..