親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

下星期會帶老人家和一個12歲男孩去玩玩,請問大家有什麼推介

第一天會中午到,跟着到酒店check in,住凱達,跟着在附近行下
第二天會跟一天團
第三天除了到西門町,還有什麼地方好行的?
第四天中午機回港

請問那裡有動漫的物品看的?

請指教下

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

用手機DL APPS "現在玩台北"入面好多介紹...
個個人喜好唔同...想去玩同食既野都不同...

我黎緊星期日都係台北...一早已PLAN好哂訂哂位...仔11歲半..

第一日: 10點到台北...包車先車我地去楊梅"鐵道主題餐廳"..小朋友玩賽車..食下野...包車送我地去酒店...在中正區....之後會出去附近博物館行陣就去食"無老鍋"...夜少少去華西街夜市

第二日: 一早去奧森兒童博物館..入面好多野玩..類似香港科學館....午餐"暪著爹"食大碗日本魚生飯....之後四維行下再去" YU CHOCOLATE"下午茶.....食完再去台北小巨旦/四四南村行下....晚餐吳留手串燒.....

第三日: 花博公園....呢到好大應該可以玩半日..(如果下雨就改去科工館/天文館)
.再去士林食牛肉麵..食完去故宮兒童藝術中心....晚上去士林夜市....

第四日: 小學堂卡車..午餐蛋皇哥餐廳..之後西門紅樓......晚餐西門食清真牛肉麵....夜D再去南機場夜市...

第五日:一早去南門市場食野同買野.....返酒店執野再去台灣夢工場 (鐵路火車)
下午去西門町行下....2點半就包車送機場...

我次次既行程都會就我仔同老公...仔中意鐵路/車果類..
老公中意睇D古蹟野.天文地理....我只係中意買野....
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

水晶宮

回覆樓主:

連包幾日車嗎?

翡翠宮

回覆 心肝寶貝仔 的帖子

係咪問我????

若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

水晶宮

家家公主 發表於 18-8-21 18:01

係咪問我????

翡翠宮

我今次只包接機....送我去楊梅.....玩完2-3小時再送我地去酒店
同埋走果日送我地去機場...NT3500

呢個司機我前年用過一次....再搵返佢....

男爵府

ElEl 發表於 18-8-21 17:18

第一天會中午到,跟着到酒店check in,住凱達 ...

可以試下去三創生活園區,全座有四五層賣動漫、模型、玩具

翡翠宮

回覆 wyh:) 的帖子

請問三創生活園區 近邊到架??? TKS

男爵府

家家公主 發表於 18-8-21 19:41
回覆 wyh:) 的帖子

請問三創生活園區 近邊到架??? TKS

係華山文創園區附近或者光華商場隔,
在台北車站新光三越門口有巴士去,約8分鐘車程

wcpcelia    發表於 18-8-22 09:10

翡翠宮

wyh:) 發表於 18-8-21 21:24
係華山文創園區附近或者光華商場隔,
在台北車站新光三越門口有巴士去,約8分鐘車程
...

謝謝

大宅

ElEl 發表於 18-8-21 17:18

第一天會中午到,跟着到酒店check in,住凱達 ...

我同你D時間一樣都係嚟4日,今日先到,都係住凱達,2点到酒店放行李,再包車4小時二千台幣去咗十分放天燈同睇瀑布,放天燈大人细路都啱,我自己覺得幾好值得去吓。之後返西門町食反,反后行15分鐘去家樂福入貨買D手送。之后搭的士返酒店,只是一條直路,搭的士用了75元。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

lam_jc 發表於 18-8-21 23:14
我同你D時間一樣都係嚟4日,今日先到,都係住凱達,2点到酒店放行李,再包車4小時二千台幣去咗十分放天燈 ...

謝謝,一天團會到十分放天燈,希望好天啦

別墅

家家公主 發表於 18-8-21 17:54
用手機DL APPS "現在玩台北"入面好多介紹...
個個人喜好唔同...想去玩同食既野都不同...

hello, 可否 PM 包車司機資料?
我下星期出發, 早上到台北, 第一日想跟你行程呀, 仔仔又係好鍾意車同鐵路

家家公主    發表於 18-8-22 23:49

首頁

尾頁

跳至