幫bb買機票

pbsbb
|
您好, 想請教大家

我嚟緊諗住一家人去台灣玩幾日, 兩個大人就諗住Redeem asia miles, 咁想請問bb (到時13個月大) 要點樣買機票架?

謝謝

Charlotte_mom
|
打去reservations 就買到bb票了
pbsbb
|
回覆 Charlotte_mom 的帖子

咁redeem 機票reservation做唔做到?定我要redeem左再另外買張bb飛?我見好似有話bb飛一定要跟張成人飛,所以諗緊係咪有一張要買,唔可以redeem
Ryokai
|
pbsbb 發表於 18-8-21 22:34
咁redeem 機票 reservation 做唔做到?定我要 redeem 左再另外買張bb飛?我見好似 ...
獎賞機票都係正式機票, 有名有姓的.

奬賞機票確認之後, 有 Booking Reference Number 或電子機票號碼, 向任何實體旅行社、航空公司訂位部講出這個號碼, 就可以再發出、買一張小童票、嬰兒票.

但嬰兒票沒有座位, 小童票有座位及標準寄艙行李, 有時小童票貴不了太多的話, 有些人情願買小童票, 當作嬰兒票用.
pbsbb    發表於 18-8-22 10:36
pbsbb
|
回覆 Ryokai 的帖子

明白哂,thanks!!
wcpcelia    發表於 18-8-22 09:12
wmkcnw
|
pbsbb 發表於 18-8-21 17:48
您好, 想請教大家

我嚟緊諗住一家人去台灣玩幾日, 兩個大人就諗住Redeem asia miles, 咁想請問bb (到時13 ...
2歲以下 唔要位, 一般去機場俾錢就得, 亦可打電話先講明, 準備 bb 食品
pbsbb    發表於 18-8-24 13:04