懷孕初期, 你地食咩生果?

mcdull_0000
|
大家在懷孕初期鍾意食咩生果?因為好似好多都唔食得,又話會滑胎、熱氣、濕氣咁。。。我最近食富士蘋果,比較大隻,幾甜,有時冇胃口/口淡淡,食左就感覺好D
love_bbbabe
|
蘋果,牛油果,提子,車厘子,橙
touko
|
車厘子+金奇異果
dolldollk
|
mcdull_0000 發表於 18-8-21 18:37
大家在懷孕初期鍾意食咩生果?因為好似好多都唔食得,又話會滑胎、熱氣、濕氣咁。。。我最近食富士蘋果,比 ...

牛油果, 堤子, 車厘子,蘋果, 橙, 金奇異果
珍惜眼前
|

橙,蘋果,奇異果,車厘子,香蕉,青提,到中期就加埋芒果,西瓜同貓山王 勁正

我要做媽媽
|
最穩陣就係食橙同蘋果喇我覺得
jesuis    發表於 18-8-23 20:50
mocha20150323
|
好多生果都食,除左西瓜,芒果。
bchuma
|
大家在懷孕初期鍾意食咩生果?因為好似好多都唔食得,又話會滑胎、熱氣、濕氣咁。。。我最近食富士蘋果,比 ...

蘋果無乜事卦,咁健康嘅水果,我食提子(emoji),草莓(emoji),橙(emoji),車厘子,蘋果,雪梨(emoji),菠蘿(emoji)都食⋯⋯ 仲有唔記得左了
haha748494
|
蘋果,橙,士多脾梨,奇異果
luvdarren
|
之前聽D TALK 話牛油果係可以幫助長胎架, 唔講唔知
catyocatyo
|
蘋果,橙,金奇異果,提子,梨,車厘子
鄧鍾
|
芒果,榴蓮,菠蘿孕期食會影響BB皮膚,奇異果,提子,龍眼糖分高要少量食,橙濕,黃皮,蜜瓜正氣可以食,牛油果最好,但係我覺得牛油果好麻煩要搭配其他嘢食
hamsterma
|

牛油果,蘋果,奇異果,火龍果
bReND
|
luvdarren 發表於 18-8-22 17:54
之前聽D TALK 話牛油果係可以幫助長胎架, 唔講唔知
我報左美X臣9月個TALK, 聽講佢地個U 型枕係幾好用, 我都想試下

RubyYu07
|
除左西瓜,芒果,榴蓮,其他我都有食吖。
pigpigFF
|
車厘子食最多,食到依家見到都吾想食。
橙,蘋果,提子,釋迦呢的間吾中都有食。
mcdull_0000
|
pigpigFF 發表於 18-8-23 16:11
車厘子食最多,食到依家見到都吾想食。
橙,蘋果,提子,釋迦呢的間吾中都有食。 ...

我都係食車厘子多,因為貪方便,又甜甜地!
mcdull_0000
|
其實食蜜瓜同哈蜜瓜得唔得?會否太涼?
pigpigFF
|
mcdull_0000 發表於 18-8-23 21:47
其實食蜜瓜同哈蜜瓜得唔得?會否太涼?
我有食,,, 其實幾塊又吾怕, 吾好多就得
|
蘋果,火龍果