在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

我做了半年ftm, 開始享受不用返工,對失去收入也放手了很多,我告訴老公希望至少十年不工作專心照顧仔女,我只知道這個想法是我和他以前從未有過的,不知道他在想什麼,但我卻是很開心啊

別墅

jthl2013 發表於 18-8-21 20:10
我做了半年ftm, 開始享受不用返工,對失去收入也放手了很多,我告訴老公希望至少十年不工作專心照顧仔女, ...

如果你唔做野,你老公又可以應付到日常開支,如果慳啲洗都仲小小錢儲雨,我諗你老公都會支持你既,始終自己親自湊大小朋友對佢成長係好好,但如果你老公收入只係可以岩岩夠支出,我覺得會大壓力,因為一個家庭點都要有啲錢淨,預備不時之需,月月清又無積蓄就真係好危險

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我做了半年ftm, 開始享受不用返工,對失去收入也放手了很多,我告訴老公希望至少十年不工作專心照顧仔女, ...

你會唔會問佢有咩想法?

你要show 珧俾佢睇你做ftm 既價值。除左專心湊仔女,都要照顧老公好好, 等佢支持你既決定。

大宅

bosch 發表於 18-8-22 09:22
你會唔會問佢有咩想法?

你要show 珧俾佢睇你做ftm 既價值。除左專心湊仔女,都要照顧老公好好, 等佢支持 ...

係,否則這日子定不長久!

伯爵府

我依家都係仲想返工,10唔返工真係唔得

首頁

尾頁

跳至