懷孕19週牙痛

蔡小姐0712
|
各位,我現在懷孕19y週,爛牙痛了一個星期左右,持續痛,日頭無痛,夜晚痛,打去問牙醫唔肯幫我睇,我前日檢查忘記問婦產科醫生應該點做。呢幾晚都牙痛,點算,已經含住生薑,用鹽水漱口,用漱口水漱口都覺得(emoji)咩效果

蔡小姐0712
|
蔡小姐0712 發表於 18-8-21 22:45
各位,我現在懷孕19y週,爛牙痛了一個星期左右,持續痛,日頭無痛,夜晚痛,打去問牙醫唔肯幫我睇,我前日 ...

各位媽咪有無什麼有效方法分享給我,謝謝
luv_miyuko
|
死忍架咋 我上胎試過連續十幾廿日,敢既就睇下中醫下唔下到火囉唯有。
Joan_Lee
|
各位,我現在懷孕19y週,爛牙痛了一個星期左右,持續痛,日頭無痛,夜晚痛,打去問牙醫唔肯幫我睇,我前日 ...

睇普通醫生開消炎止痛藥,孕婦食得既
蔡小姐0712
|
Joan_Lee 發表於 18-8-22 13:32
睇普通醫生開消炎止痛藥,孕婦食得既

好的,唔該曬,一般醫生都會開藥的嗎
蔡小姐0712
|
luv_miyuko 發表於 18-8-22 12:13
死忍架咋 我上胎試過連續十幾廿日,敢既就睇下中醫下唔下到火囉唯有。
...

牙痛真係好羅命,日頭唔痛夜晚先黎痛!
haha748494
|
我都系含鹽水,唔食太冷太熱食物,過一排就好喇,你話姐再睇多一個牙醫。
蔡小姐0712
|
haha748494 發表於 18-8-22 15:09
我都系含鹽水,唔食太冷太熱食物,過一排就好喇,你話姐再睇多一個牙醫。 ...

嗯嗯ok
Joan_Lee
|
蔡小姐0712 發表於 18-8-22 15:04
好的,唔該曬,一般醫生都會開藥的嗎

當然會開,有d藥物係孕婦都吃得既,只要同醫生講你懷孕就得
RubyYu07
|
吓?無理由架?你再多個醫生睇下。
蔡小姐0712
|
Joan_Lee 發表於 18-8-22 17:34
當然會開,有d藥物係孕婦都吃得既,只要同醫生講你懷孕就得

咁我聽日去睇醫生了,捱唔住了
hamsterma
|

牙痛真係好麻煩
鑽石瞳瞳
|

我第一胎時大約20weeks 牙痛,分左幾次整好d牙,今次12-13weeks 時牙痛,痛左1星期頂唔順,去左牙醫到杜牙齦,有隻智慧齒蛀得好勁,止痛藥都頂唔到,牙醫幫我暫時補左,等生完先再脫,但杜牙齦就整左兩次,同牙醫講有bb,佢會比幫你處理,最緊要係呢個孕期止痛先