親子旅遊

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

啱啱至決定新年去韓國,依家重可唔可以book到洪川大明渡假村?上佢website睇,所有日子都無得book

男爵府

回覆樓主

請問有無人知係一定要經旅行社book?

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主

我岩岩經白金秘書問洪川大明想訂12月頭既房回覆如下:

秘書聯繫到Vivaldi Park(電話:+82 2 1670 7888),對方告知12月的預訂目前還未開始開放,將會在11月開始開放,建議您在10月底再次聯繫秘書,我們將很樂意為您查詢相關的滑雪package資訊以及住宿信息。

wcpcelia    發表於 18-8-24 08:59

男爵府

MRS_LIN 發表於 18-8-22 17:21

秘書聯繫到Vivaldi Park(電話:+82 2 1670 7888) ...

唔該晒!我啱啱問過tk,2大2小一晚房連滑雪要$71xx,希望遲啲經白金秘書book會平啲

大宅

回覆樓主

Follow

男爵府

回覆 阿里媽媽 的帖子

我本來唸住年三十入年初一出,玩兩日一夜,但一家四口 7仟幾蚊 又真係好肉痛。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

MRS_LIN 發表於 18-8-22 17:21

秘書聯繫到Vivaldi Park(電話:+82 2 1670 7888) ...

我上星期問白金秘書,佢話直情訂唔到聖誕節,話大明假期只開放比會員訂房

大宅

回覆 阿里媽媽 的帖子

唔好只睇房價, 要睇埋BOOK雪具, 吊車, 教練, 衫褲等等. 呢堆先貴.

洪川有室內水上樂園. 其實我覺得3日2夜比2日1夜抵好多. 可以滑足3日雪.

我都BOOK左3 日2夜, 2大2小, 好似10XXX 咁上下.

如果要滑雪, 預左係呢D價錢. 如果只想玩雪, 朋友話巿區搵個公園玩, 都好好玩.

wcpcelia    發表於 18-8-24 09:00

伯爵府

回覆樓主

你直接搵韓國旅行社book,我上年都係咁book。喺BK search資料啦。

子爵府

粟米沙律 發表於 18-8-23 10:25
回覆 阿里媽媽 的帖子

唔好只睇房價, 要睇埋BOOK雪具, 吊車, 教練, 衫褲等等. 呢堆先貴.
可唔可以講下咩日子同包D咩? 同邊間AGENT?

THX

大宅

回覆 poohpooh1668 的帖子

我經TK TRAVEL BOOK, 2019農曆新年

包D咩你自己再問TK, 我唔想講錯講漏. WHATSAPP佢或者FB MSG, 好快覆, 又唔會煩住你叫你JOIN

我知道有幾個BK JM都BOOK左呢幾日

子爵府

粟米沙律 發表於 18-8-23 13:51
回覆 poohpooh1668 的帖子

我經TK TRAVEL BOOK, 2019農曆新年

thx

珍珠宮

粟米沙律 發表於 18-8-23 10:25
回覆 阿里媽媽 的帖子

如果$10xxx包住宿+教練費+lift pass+雪具,2大2小三日兩夜唔貴喇,我舊年1大2小住Alpensia ,2-bedroom suite,如果計2日全日滑雪(4小時),住宿+教練費+lift pass+雪具,全部費用$9000。計返如果2大2小的話,費用都係大約$10000。

大宅

回覆 MissMaMa 的帖子

同意... 滑雪從來不是平價運動.

如只想玩雪及試下滑雪, 參加一日圑抵好多.

珍珠宮

粟米沙律 發表於 18-8-24 10:24

跟團滑雪完全係另一回事,跟團都唔係私人教練教,而家1:3(or 1:4)全程跟住你滑4小時。。。其實計返都唔貴呀

珍珠宮

粟米沙律 發表於 18-8-24 10:24

睇下點玩啦,富貴又得,平玩都得

法國住$1000 晚,租用具 $200, 學習 lift 免費, 隨時咁又玩一日

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

MissMaMa 發表於 18-8-24 05:34
如果$10xxx包住宿+教練費+lift pass+雪具,2大2小三日兩夜唔貴喇,我舊年1大2小住Alpensia ,2-bedroom s ...

其實1:4滑完2個鐘係咪可以自己繼續玩? 我7人訂左1:4同1:3上2個鐘

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-8-24 18:46
其實1:4滑完2個鐘係咪可以自己繼續玩? 我7人訂左1:4同1:3上2個鐘

我諗除非骨格精奇,否則唔得

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Lqueenie 發表於 18-8-24 18:46

學2個鐘一定唔夠。我學佐3年出年都仲會學4個鐘,小朋友會快上手d,但比佢自己滑冇教練帶,都會唔放心。

珍珠宮

yuyu.c 發表於 18-8-24 19:23
學2個鐘一定唔夠。我學佐3年出年都仲會學4個鐘,小朋友會快上手d,但比佢自己滑冇教練帶,都會唔放心。
...

你一齊學定小朋友自己學? 咁學完自己滑唔到就唔駛買lift pass?

首頁
12345...9

尾頁

跳至