親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

poohpooh1668 發表於 18-8-28 17:16
我一個8/1, 一個16/1先考, 不過......佢地放假都唔會溫書

我地要等開學先有校曆
想買 復活節機票都唔知幾時開始放
本身林住新年早兩日出發 但應該要返學 所以 機票 畀早兩日出發貴成千硬食

珍珠宮

Koala_Chu 發表於 18-8-28 16:50
你就好啦! 聖誕要留港溫書, 一返學即考試

me2

珍珠宮

yp26 發表於 18-8-29 09:42
我地要等開學先有校曆
想買 復活節機票都唔知幾時開始放
本身林住新年早兩日出發 但應該要返學 所以 機票 ...

出年 cny 算好估, 今年 年廿七係星期一, 唔敢估 ...

子爵府

1213 發表於 18-8-29 10:07
出年 cny 算好估, 今年 年廿七係星期一, 唔敢估 ...

入去內聯網睇睇,有時係版面未update, 有d家長手冊網上版已有

珍珠宮

poohpooh1668 發表於 18-8-29 10:16
入去內聯網睇睇,有時係版面未update, 有d家長手冊網上版已有

tks

出年我買左機票啦, 舊年呀仔升中, 去邊間都未肯定所以有平野都唔敢郁, 依家落實晒易估 d ... 但佢學校都未 update 校曆 :p

子爵府

1213 發表於 18-8-29 10:37
tks

等多幾日先有校曆
今年升中一 真係未出又唔敢買

珍珠宮

yp26 發表於 18-8-29 11:28
等多幾日先有校曆
今年升中一 真係未出又唔敢買

只差幾日, 等埋啦 :)

我地只有暑假 / cny 可以去玩, 到高中暑假好難攪, 補課時暑表遲遲都唔出

子爵府

1213 發表於 18-8-29 11:40

我地只有暑假 / cny 可以去玩, 到高中暑假好難攪, 補課時暑表遲遲都唔出 ...

係 唔等都等左咁耐 想睇 復活節同暑假幾時放假
因為暑假我哋多數去返泰國但係又想搵一次去大阪或者新加坡 同埋釜山 (3選1) 又唔想將兩個trip去暑假一次過出發

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

1213 發表於 18-8-29 11:40

我地只有暑假 / cny 可以去玩, 到高中暑假好難攪, 補課時暑表遲遲都唔出 ...

我都係得CNY同暑假, 復活節就睇3月定4月, 下年好彩考完先放假還有機會諗吓短trip

一個中學, 一個小學又要夾日子, 唯獨暑假叫穩陣d, 但遇著打風又煩

珍珠宮

Koala_Chu 發表於 18-8-30 11:47
我都係得CNY同暑假, 復活節就睇3月定4月, 下年好彩考完先放假還有機會諗吓短trip

一個中學, 一個小學又要 ...

打風冇得驚, 機票又唔可以即買 ... 暑假真係好易中

男爵府

MissMaMa 發表於 18-8-25 12:16
係呀,全日係指上午2小時,下午2小時。我地day 1下午兩個小時跟住教練一齊上山,教練傍實,安全好多。教練 ...

請問你係咪大明呀? 訂4小時課程, 可以分2小時上午, 2小時下午呀? 唔使一次過4小時呀?

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

珍珠宮

Tigerpooh 發表於 18-11-12 11:22
請問你係咪大明呀? 訂4小時課程, 可以分2小時上午, 2小時下午呀? 唔使一次過4小時呀?
...

我係講緊上次Alpensia ,一次過4小時我會冇命。

男爵府

MissMaMa 發表於 18-11-12 18:09
我係講緊上次Alpensia ,一次過4小時我會冇命。

Oic, thx

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

男爵府

睛靈勳章

yp26 發表於 18-8-29 11:51

係 唔等都等左咁耐 想睇 復活節同暑假幾時放假

hihi yp26

之前訂機票/洪川都有同你傾開....我想問我今年都係農曆新年去tk洪川大明兩日一夜。

兩個仔都係第一次學滑雪,以你經驗其實时间應該兩天點樣安排比較好呢?

同埋應該係唔係 拎佢個snowyLand门票? oceanworld有冇玩過?

因為我都未知道第一日上完堂滑雪之 去玩 邊個好先第? 第二天又滑完,下晝時間又應該點好 好似幾比較緊迫

thx

子爵府

WinkyLee 發表於 18-11-12 18:48

hihi yp26

我今年都係報咗tk大明 但係就四日三夜 玩到飽喇
我上次冇去snowland 去咗溫泉水上樂園但係水上樂園地方唔算好大兩個鐘左右都玩完所以今次我會揀去snowland
第一天 去到現場聽完雪具都起碼最快十一點幾
之後仲有大班教學 教完都起碼成點 食埋lunch自己玩到四點幾 還雪具
我上次成五點先去水上樂園玩到七點第二日就全日滑雪

男爵府

睛靈勳章

yp26 發表於 18-11-12 20:57
我今年都係報咗tk大明 但係就四日三夜 玩到飽喇
我上次冇去snowland 去咗溫泉水上樂園但係水上樂園地方唔 ...

咁即係其實我係咪可以第一日玩完滑雪四點幾然後玩水上樂園? 第二日就玩snowland呢? 晚上都可以再上去但係要再比錢睇夜雪景?

子爵府

WinkyLee 發表於 18-11-12 21:06
咁即係其實我係咪可以第一日玩完滑雪四點幾然後玩水上樂園? 第二日就玩snowland呢? 晚上都可以再上去但係 ...

我上次 第一日滑完雪大約四點半之後 再返酒店攞房先換埋衫行去水上樂園玩到七點鐘左右啦因為水上樂園真係唔係好大snowland 我上次就冇去但係 好似可以晚上去順便睇埋夜景

男爵府

睛靈勳章

yp26 發表於 18-11-12 22:16
我上次 第一日滑完雪大約四點半之後 再返酒店攞房先換埋衫行去水上樂園玩到七點鐘左右啦因為水上樂園真係 ...

thanks!
今次你逗留咁多日一定熟曬架步.

子爵府

WinkyLee 發表於 18-11-12 22:54
thanks!
今次你逗留咁多日一定熟曬架步.

上次兩日一夜真係唔夠喉 阿仔又鐘意玩 所以今次玩足4日 應該夠皮啦

你幾號去大明呀?

男爵府

睛靈勳章

yp26 發表於 18-11-13 06:43

上次兩日一夜真係唔夠喉 阿仔又鐘意玩 所以今次玩足4日 應該 ...

2月4和5號

首頁

尾頁

跳至