超級新手~請解答~急~

soshan520
|

我21/8係家庭醫生驗孕中左~醫生只俾左2封信俾我1封俾政府另1封俾私家~仲有冇其他信冇俾我?
因上網睇到應該有3封先對~
另外醫生話已經6週3,但我好似經痛咁陣陣痛左2週~我係唔係有事?

邱優
|
我嗰陣得一封信
ipcs
|
soshan520 發表於 18-8-22 04:26
我21/8係家庭醫生驗孕中左~醫生只俾左2封信俾我1封俾政府另1封俾私家~仲有冇其他信冇俾我?
因上網睇到應 ...

我得一封
懷孕感到痛都正常,你過1至2星期都可以照閃閃睇下胎兒位置
freshrose
|
我得一封,私家邊駛要信
terter1110
|
因上網睇到應 ...

我都係1封,自己叫醫生比多1封,你比政府同公司各1封咪得囉,政府睇完都無收我封信,你肚小小痛可能子宮擴張啫,無見紅就唔洗咁驚,心情會影響BB咖,照到閃閃就唔洗太擔心!
FifiYeung_FB
|
因上網睇到應 ...

你可以排左政府先,預約通都可以幫手排。再book8星期係私家照bb心跳。。。肚痛係因為子宮擴張。冇流血流啡就唔駛太過擔心。。小心介口就可以了。。加油媽媽
yangw
|
應該係得一封~說明你已經驗孕而且懷孕的醫院轉介信。你應該儘快去你想生間醫院登記左先(公立醫院會轉介你去附近母嬰院做普通產檢,然後會俾兩封產檢預約信,一封係唐氏檢查一封係產前檢查)然後你就可以去預約母嬰健康院book你的產檢。
haha748494
|
點講要有3封,得一封咋。
musiccisum
|
因上網睇到應 ...

係咪一封俾公司
yc716
|
點解3封 我得1封,有咩需要 自己copy
iclegogo
|
我都問過比信我嘅姑娘,佢嘅答案係睇私家邊駛信,有錢就得架啦!
kitkitho
|
回覆 iclegogo 的帖子

我嗰時都係得一封,用黎去政府排期,私家吾需要因為佢會幫你照架ma
勞氣小妹
|
我嗰陣得一封係book政府用
私家係完全唔需要收信

你嗰第三封會唔會係公司?
如果係你要問清楚
因為有D公司只係收政府嗰張預產期通知書
私家醫生出嗰第一封係唔會接受
queenqueen21
|
因上網睇到應 ...

少少痛正常,但出血的話cheak cheak