請問微信深圳通搭巴士可以幫人嘟嗎?

小ice
|
即自己掃左,再掃第二次得唔得?

同埋開通係咪一定要大陸手機號碼先得?(想幫個仔整埋)
luckyleng
|
我試過,唔可以第二次掃碼,係用大陸版微信錢包比錢無關電話號碼事哦
rainiemama
|
我見司機位有個類似數字鍵嘅嘢,搭一程幾錢你咪叫司機㩒double 價錢比你嘟囖
noodles9112002
|
小ice 發表於 18-8-22 08:49

要上到網
小ice
|
rainiemama 發表於 18-8-22 10:16
我見司機位有個類似數字鍵嘅嘢,搭一程幾錢你咪叫司機㩒double 價錢比你嘟囖
...

乜有㗎? 如4個人搭巴士,係咪按個總數du就得? 如真是有,好方便哦
小ice
|
luckyleng 發表於 18-8-22 09:44
我試過,唔可以第二次掃碼,係用大陸版微信錢包比錢無關電話號碼事哦

但我嘗試幫仔整,但好像要我輸入電話號碼,咁我輸入我那個號碼啦,唔得哦!
小ice
|
noodles9112002 發表於 18-8-22 10:22
要上到網

我share比佢就得 佢都係靠我share 上網,但就令我好食電
leungszeon
|
你說是二維掃碼坐車﹖是"可以"無限嘟,你嘟成家人都可以。

首先你嘟第一個,之後在二維碼的頁面上,有一個刷新功能的,你刷新一下,或者等1分鐘後再掃,當然前提係司機有沒有微言。我試過深圳通沒錢,亦沒有碎銀,一家人,司機直接叫我這樣做。
luckyleng
|
Sorry,我以為你講做地鐵,巴士我無試過
rainiemama
|
小ice 發表於 18-8-22 14:15
乜有㗎? 如4個人搭巴士,係咪按個總數du就得? 如真是有,好方便哦
...

如果有就梗係得拉
Poyau
|
leungszeon 發表於 18-8-22 14:23

首先你嘟第一個,之後在二維碼的頁面上,有一個 ...

小ice
|
leungszeon 發表於 18-8-22 14:23

首先你嘟第一個,之後在二維碼的頁面上,有一個 ...

巴士,有次問司機,佢答我唔得 唔知係我聽錯定點? 我嘟左一次唔可以再嘟 ,下次我再問下先
小ice
|
rainiemama 發表於 18-8-22 15:31
如果有就梗係得拉

下次我問下
rainiemama
|
小ice 發表於 18-8-22 17:11
下次我問下

MiuMiuLi
|
luckyleng 發表於 18-8-22 14:35
Sorry,我以為你講做地鐵,巴士我無試過

用微信搭地鐵,係咪唔可以只有餘額,要有大陸銀行卡先用到 ?? 我試左深圳地鐵e 出行同騰訊乘車碼,都要入銀行卡,去唔到個 code~
MiuMiuLi
|
小ice 發表於 18-8-22 08:49

搭巴士個 code 喺邊度開 ?? 呢個 code 洗唔洗有大陸銀行先開到 ??
officecolor
|
MiuMiuLi 發表於 18-8-22 23:19
用微信搭地鐵,係咪唔可以只有餘額,要有大陸銀行卡先用到 ?? 我試左深圳地鐵e 出行同騰訊乘車碼,都要入 ...

雖然都係微信俾錢,但係要有大陸銀行卡先開通到地鐵同巴士嘅手機支付
luckyleng
|
MiuMiuLi 發表於 18-8-22 23:19
用微信搭地鐵,係咪唔可以只有餘額,要有大陸銀行卡先用到 ?? 我試左深圳地鐵e 出行同騰訊乘車碼,都要入 ...

我係一騰訊乘車碼,係要用微信錢包揀返大陸先得,所以你錢包大陸裡面要有人民幣先可以用,我係綁著大陸銀行卡
MiuMiuLi
|
officecolor 發表於 18-8-22 23:26
雖然都係微信俾錢,但係要有大陸銀行卡先開通到地鐵同巴士嘅手機支付

THX
MiuMiuLi
|
luckyleng 發表於 18-8-22 23:27
我係一騰訊乘車碼,係要用微信錢包揀返大陸先得,所以你錢包大陸裡面要有人民幣先可以用,我係綁著大陸銀 ...

THX ,因為我之前試過開地鐵 code 唔得,要銀行卡,後尾有 JM 話餘額都得,我再試都係話要銀行卡