見工失敗

活出彩虹
|
剛剛見完工,份工是朋友介紹,但部門主管話我冇做那行10幾年,已經out market, 很難說服人事部請我喎,即係失敗了

剛才text老公說失敗了,他說:“冇問題,不需有壓力,又不是等錢開飯,有我養你嘛!”

我不會氣餒的,我會繼續努力揾工,我知我一定揾到的,大家一起加油!
tszyanbb
|
Add oil
活出彩虹
|
tszyanbb 發表於 18-8-22 11:48
Add oil

謝謝,我會努力,我冇做10年嘢,預咗揾工路途艱辛崎嶇呢
wcpcelia    發表於 18-8-22 16:51
kyliema2006
|
努力啦!
jpangel
|
athruzala
|
唔怕,加油(emoji)(emoji)
CatKatCat
|
活出彩虹 發表於 18-8-22 11:41
剛剛見完工,份工是朋友介紹,但部門主管話我冇做那行10幾年,已經out market, 很難說服人事部請我喎,即係 ...

你有你個好老公支持你就夠!!

慢慢搵啦... 佢唔請你...可能係佢間公司都唔係好適合你呢...有時都要夾

活出彩虹
|
CatKatCat 發表於 18-8-22 12:00
你有你個好老公支持你就夠!!

慢慢搵啦... 佢唔請你...可能係佢間公司都唔係好適合你呢...有時都要夾

對,我也這樣想,大家要夾,勉強冇幸福呢
CatKatCat
|
活出彩虹 發表於 18-8-22 12:01
對,我也這樣想,大家要夾,勉強冇幸福呢

jemappellec
|
我請sales啊有無興趣
美之選468
|
剛剛見完工,份工是朋友介紹,但部門主管話我冇做那行10幾年,已經out market, 很難說服人事部請我喎,即係 ...

我話個主管玩野就真呀? 你是朋友介紹的,關於你的情況(離開這行十幾年)你朋友不可能完全不向主管及公司透露(多多少少一定有講)難道你朋友是要保持神秘感嗎 ? 主管既然己經知道你的情況,為什麼還要叫你來見工 ? 明知道人選不適合,為什麼還要你白跑一次。大熱天的,身水身汗容易嗎?
活出彩虹
|
jemappellec 發表於 18-8-22 12:02
我請sales啊有無興趣

可pm我sell什麼嗎?謝謝
是是但但
|
有個很好的靠山, 唔怕啦~
最好的都在身邊了!
同呢份無緣姐, 重有好多工的, 加油!
祝你早日見成, 搵到好工作﹑好同事& 好老細。
思澄爸爸
|

努力,加油!一定會得!
有人事部有規模嘅公司一般更嚴格要求。
bebepopo
|
你老公的回覆很窩心, 加油
活出彩虹
|
美之選468 發表於 18-8-22 12:02
我話個主管玩野就真呀? 你是朋友介紹的,關於你的情況(離開這行十幾年)你朋友不可能完全不向主管及公司透 ...

朋友應該有講,而且我事前已send CV 給主管,他明知我background仍然約見,唉!

不過我又不太介意,我當拿些interview經驗咯

我也想請請教各位JM, 他問我怎樣說服他請我(一個已離開職場10年的求職者),我應該怎樣答呢?
活出彩虹
|
思澄爸爸 發表於 18-8-22 12:04
努力,加油!一定會得!
有人事部有規模嘅公司一般更嚴格要求。

是,大公司,是上市公司
oi_oi
|
加油呀
Leeleelau
|
你老公好好
hellohelloruby
|
加油