請問曼谷出境洗唔洗排好耐隊?

Leeleelau
|

我11:45pm先落機,咁我想call包車去酒店,
但我媽咪話上次去泰國出境排隊搞手續之類都要搞幾個鐘,
但我call車個到,一般都話預落機後90分鐘內,
我媽話一定趕唔到90分鐘內,

而家我都唔知call 唔call定車好,
因為而家要係香港比左錢先,
到時先有包車來。
但凌晨先截的,又驚無車,
我地有6大2小1bb

karen125
|
8月頭坐阿聯酋航空到曼谷,凌晨12:00到,攪入境要1小時,拎行李都要等多15分鐘,我book咗機場附近酒店,1:45am到酒店。我出機場call grab, 好快有車
KitAuYeung
|
Leeleelau 發表於 18-8-22 12:25
我11:45am先落機,咁我想call包車去酒店,
但我cal ...

你係11:45am定11:45pm落機?

我聖誕時夜機去曼谷,我地一家四口,落機到出境唔洗一個鐘
wcpcelia    發表於 18-8-22 16:15
myww
|
我11:45am先落機,咁我想call包車去酒店,
但我cal ...

11am?或是11pm落機?

我上星期2am到泰國新機埸,出境算多人,太約用了30分鐘。

我們出境後先用call車app Grab去酒店,太約10分鐘便有車。

Leeleelau
|
KitAuYeung 發表於 18-8-22 12:38
你係11:45am定11:45pm落機?

我聖誕時夜機去曼谷,我地一家四口,落機到出境唔洗一個鐘

Pm唔好意思
Leeleelau
|
myww 發表於 18-8-22 12:40

11am?或是11pm落機?

Pm唔好意思
AGa1111
|

多唔多人同落唔落雨一樣好難答到你,真係睇好唔好彩

YY1101
|
但我cal ...

我去咁多次
平均一個鐘
sushiroll
|
但我cal ...
超多人呀, 我上星期四去, 香港下午around12:00飛, 唔記得去到幾點了, 但超級多人!!!!!!!! 我坐business 有piority lane出關, 糸出面1/20 人量....... 但都等左around 15-20 mins ..... 但你晚上可能少好多人
mandy125hk
|
我上次去搞超耐,差D上唔到機。
無話可說
|
要睇當日同時間幾多班機到步!我1個鐘內都搞好
Mm233
|
上次上機,好多大陸人不斷打尖,搞到好耐
wcpcelia    發表於 18-8-22 16:23
HLDMaMa
|

其實暑假週圍都打哂蛇饼,好似我地上星期去台湾,去到人多到嚇死,但突然佢地做哂本國人,喺後面叫我們去本國民那邊辦出境手續,去同返都係,真係好好彩,出到黎有班後生仔話過關用咗2個鐘。我地15分鈡就出到了,你揾人接機講航班和抵達時間咪得囉,司機會check 班次和等你的,如果吾講,人地等得耐已為你走咗添。
Charlotte_mom
|
上次淨攪退稅攪左一個鐘,我係凌晨但勁多人
Immigration本身一般,唔多唔少
natnat_tsang
|
但我cal ...

係...我對上半年去咗兩次曼谷都係夜機(Emirates Airline)... 落機兩次都好多人..... 每次都兩粒鐘,之後等的士45-60分鐘, 因為太多人..... 所以我對上一次去係包車... 至少慳一個鏗等車

以上情況係入境..... 出境比較順暢.... 不過樓主你咁多人包車啦...唔駛煩...

karen508hk
|
樓主你想講入境係咪呀,去程進入泰國境內叫入境,回程離開泰國返港叫出境!至於多唔多人同幾耐時間,係視乎你到達時多唔多飛機同一時間到達,人地要排好耐唔代表你都一樣。而你book包車只需要俾當日航班編號車公司,司機就會預返時間接你,就算你排隊排得耐都唔係你嘅錯,佢點都要等你,或者你攞定聯絡電話隨時溝通,如果佢要限你時間出嚟咁巴之閉的話咁你搵過第二間都得喇!
JAlove
|
但我cal ...

我星期一入境,覺得勁快,佢哋開好多counter,第一個入境出口會比較多人,我再行多3分鐘,另一個入境counter 只須等5個人
cscsmlkyh
|
我黎緊都係emirate 飛曼谷, 所以我book 左novotel...第二日先去包車去其他地方.
Leeleelau
|
karen508hk 發表於 18-8-22 14:34
樓主你想講入境係咪呀,去程進入泰國境內叫入境,回程離開泰國返港叫出境!至於多唔多人同幾耐時間,係視乎 ...

係呀入境呀,因為佢要係香港比定錢
karen508hk
|
Leeleelau 發表於 18-8-22 15:49
係呀入境呀,因為佢要係香港比定錢

其實好多車公司都係到目的地先俾錢,不防考慮其他可保障自己!