呢幾日屋企個熱水爐係甘響

ltp00222
|
屋企用媒氣爐 呢兩三日係甘響 (唔夠水個種)
沖涼都唔敢沖甘耐 而且無人用都會響…
係咪應該同業主講聲 定先問左管理員水箱係咪有事

(上星期開始樓上有d好似揼木聲 半夜三更都係甘 而家諗返轉頭 可能係水箱…)
laiyee6121
|
ltp00222 發表於 18-8-22 12:28
係咪應該同業主講聲 定先 ...

應該打去煤氣公司揾人睇,可能水壓不足,樓上以為你製造噪音,於是回敬你聲音呀
無話可說
|
快d搵煤氣公司人檢查啦!我就唔敢再用個爐囉
Mnbvcxdsa
|
快啲打電話去煤氣公司搵人黎睇,我之前屋企煤氣爐有問題打電話去煤氣公司約時間都好快約到

Jasmine-4711
|
冇人用都响,一定找煤氣公司來檢查先,可同時問管理處你樓下及水箱有冇事
ltp00222
|
Jasmine-4711 發表於 18-8-22 16:49
冇人用都响,一定找煤氣公司來檢查先,可同時問管理處你樓下及水箱有冇事
...

最大獲係我返工佢未返工 我返到去佢收左…得一更

叫屋企人問又唔肯 上星期怪聲我話要問佢已經話人地忍到你忍唔到? 我頭到痛埋
miyukib
|
ltp00222 發表於 18-8-22 16:52

唔驚爆架咩
Jasmine-4711
|
ltp00222 發表於 18-8-22 16:52

不是怕有声,是怕爆炸
ltp00222
|
miyukib 發表於 18-8-22 16:56
唔驚爆架咩

以為係頂樓水箱 因為半夜D聲唔係爐到嚟
(我尋晚沖沖下聽到有聲 只手放落爐面先confirm係爐傳嚟)
ltp00222
|
Jasmine-4711 發表於 18-8-22 17:04
不是怕有声,是怕爆炸

即時叫左屋企人打上去約時間睇睇
adelaine
|

佢响應該係要換乾電池,用黍著爐架……我屋企個款係兩粒D型電
mukawong
|
ltp00222 發表於 18-8-22 17:05
以為係頂樓水箱 因為半夜D聲唔係爐到嚟
(我尋晚沖沖下聽到有聲 只手放落爐面先confirm係爐傳嚟)
...

是否水槌效應既声?
wowobb
|
係咪細聲beebee聲?
有冇試過換電芯?
ltp00222
|
mukawong 發表於 18-8-22 18:44
是否水槌效應既声?

咩叫水鎚效應?
mukawong
|
ltp00222 發表於 18-8-22 18:53
咩叫水鎚效應?

去 Google search一下

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
靚豬豬
|
快D打去煤氣公司約C父上黎睇, CHECK到有事要換零件/新機先再通知業主啦
ltp00222
|
mukawong 發表於 18-8-22 18:54
去 Google search一下

唔係wo
本身用緊都係甘響