信用咭limit

水草
|
剛申請到一張信用咭, 但消費額比我現有的少一半, 是銀行手緊?我可以要求增加??
littledot
|
水草 發表於 18-8-22 13:15
剛申請到一張信用咭, 但消費額比我現有的少一半, 是銀行手緊?我可以要求增加??
...

有簽賬,準時還款,好快加額俾你,我都加到要打去叫佢唔好再加
ps.如果你申請時已交入息証明,咁一般都係照返佢批俾你個額
lina9316
|
水草 發表於 18-8-22 13:15
...

我曾經要求減少。但唔知可否增加
yvonne818
|
我張恒生卡加到我十幾萬,我想佢減少添呀!好彩我係個節制嘅人,如果唔係就……
如果準時還款,每月找清卡數,銀行通常都會加大個額
tansyneko
|
減少試過,加大未試過
YuYuMother
|
lina9316 發表於 18-8-22 13:20

可以,我出卡時要求減少。後來想加大個額上ebanking申請就得,好方便,我用hsbc

wcpcelia    發表於 18-8-22 16:58
是是但但
|
我用渣打, 我打去減少了。
但佢REMIND 我, 如果第日要求增加返, 就要提出入息証明。
你個張係新卡, 申請時應該已俾入息証明吧~
所以應該係佢手緊, 批得少。你試下再打去問下, 好似有SAVING 証明, 都可以加大個額。(當然個SAVING唔可以少啦~)
mercurycc
|
試過有次入院前打去叫佢加大額,因為果張卡果期有優惠,
跟住就 sms 話已加,你可以試下。
Ps 從無欠卡數的。
mercurycc
|
lina9316 發表於 18-8-22 13:20
有幾張卡試過減小,有一張卡加大都試過。
Poyau
|
可以