影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前睇延禧覺得阿余都已經老, 其他妃嬪同皇后都非常省鏡, 劇情又非常緊湊; 一睇如懿傳, 周迅老咗好多、塊面腫曬咁, 節奏又慢

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

但係我覺得如懿傳周迅演技真係唔錯,好過延禧攻略大部分既妃嬪

大宅

回覆樓主:

咁周迅既戲一向都好好, 佢以前都好靚,但係而家扮後生真係有啲勉強

別墅

回覆樓主:

真心頂唔順周迅扮少女,節奏又慢。。之前期望太大,睇左幾集跳左船。。

珍珠宮

回覆樓主

延禧攻略我最鐘意睇皇后,真係好省鏡吖。

男爵府

周迅攪乜攪到咁既樣,
一出場個樣, 仲老過阿佘在延禧個樣,
個導演咁都收貨?

男爵府

其實延禧後期, 講10年後果時,
D妝應該化老左,
舒妃都無咁嬌俏

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

翠B 發表於 18-8-22 13:26
之前睇延禧覺得阿余都已經老, 其他妃嬪同皇后都非常省鏡, 劇情又非常緊湊; 一睇如懿傳, 周迅老咗好多、 ...

如懿睇咗3集,第1集認真睇哂但有啲難頂,之後兩集飛住睇。唔會再 click 開第4集睇喇! 我淨想快啲煲埋延禧大結局就專心搞呀仔開學啲嘢。

男爵府

minniekkc 發表於 18-8-22 22:22
真心頂唔順周迅扮少女,節奏又慢。。之前期望太大,睇左幾集跳左船。。
...

我睇咗15分鐘就跳船

大宅

回覆樓主:

如意飛住睇第二集,真心頂唔順,演員冇個省鏡,化妝、頭飾、造型、場景同延禧真係比下去,節奏慢到
平鋪直述,鏡頭都冇延禧咁豐富,捱唔到好耐

男爵府

翠B 發表於 18-8-22 13:26
之前睇延禧覺得阿余都已經老, 其他妃嬪同皇后都非常省鏡, 劇情又非常緊湊; 一睇如懿傳, 周迅老咗好多、 ...

準備睇如懿傳,好期待,如果延禧無阿佘我可能唔睇 我係見宣傳品有佢我就點入去睇

男爵府

RubyYu07 發表於 18-8-22 22:44
延禧攻略我最鐘意睇皇后,真係好省鏡吖。

皇后個細佬都唔錯啊 哈哈哈哈

男爵府

翠B 發表於 18-8-23 18:11
如意飛住睇第二集,真心頂唔順,演員冇個省鏡,化妝、頭飾、造型、場景同延禧真係比下去,節奏慢到 :igiveu ...

唔係啊嘛 劇情一樣噶嘛 我仲好期待添

珍珠宮

bchuma 發表於 18-9-1 22:35
皇后個細佬都唔錯啊 哈哈哈哈

哈哈, 的確唔錯,幾好

男爵府

RubyYu07 發表於 18-9-1 22:47
哈哈, 的確唔錯,幾好

我有留意現實生活嘅佢 好搞野嘅

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

翠B 發表於 18-8-21 21:26

睇到導演出嚟接受訪問,佢話如懿傳開頭同結尾都係最後至拍嘅,當時周迅狀態係最差,因為已經拍咗九個月,佢每日拍十幾個鐘,唔拍果陣都要背劇本對戲,攰到不得了,整整九個月只休息過三日,每日都唔夠瞓。點解要最後至拍,因為一直都未拍板應該故事由邊度開始點樣結尾,原著開始時如懿同乾隆已經結婚6年,導演覺得要突顯後面有幾悲,前面就要有舖墊,於是設定開頭係少年時代,以當時周迅狀態,佢演技係得,但狀態真係好難。

至於顏色,導演都有講係技術問題,佢見到開播出嚟咁樣,即刻調過色再送播,所以之後嘅畫面就舒服好多。節奏係慢,因為要舖排,如果要睇每日都有高潮,呢套劇真係冇法滿足觀眾,因為導演原意唔係,佢要嘅反差,前面有多好,後面就會有多慘。

https://view.inews.qq.com/a/ENT201808310074580J?uid=18378591&from=singlemessage&isappinstalled=0
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

rose-mag 發表於 18-9-1 23:58
睇到導演出嚟接受訪問,佢話如懿傳開頭同結尾都係最後至拍嘅,當時周迅狀態係最差,因為已經拍咗九個月, ...

我睇咗一集。聽聞美指係張叔平。
我感覺唔到衫同頭有幾靚,反而似以前TBB做型。女主角的髮型
鍾意延禧的衫多啲。刺繡靚到
有機會先再睇如懿。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

由第六集開始睇比較好,開頭幾集真係超悶兼趕客

追到26集真係越睇越正好想如懿快d由冷宮出返黎。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

白毛毛 發表於 18-9-2 14:05
我睇咗一集。聽聞美指係張叔平。
我感覺唔到衫同頭有幾靚,反而似以前TBB做型。女主角的髮型
鍾 ...

張叔平係特別指導,應該全部如懿嘅衫都係佢設計,每個圖案刺繡都有意思,之前我睇到有介紹過,點解新婚著嘅唔係鮮紅,點解用果個刺繡圖案等等,仲有所用禮儀都盡量重現當時嘅場景,甚至有入紙申請去故宮拍,但被拒絕,於是用故宮紀錄片取代。導演有講好多飾物都係古董嚟。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

伯爵府

回覆樓主:

睇完延禧,再睇如懿傳,感覺延禧d 衫超認真,如懿傳d 衫好吾掂,特別是皇帝d 袍

首頁

尾頁

跳至