舊冼衣機點處理?

Snoopy211
|
最近舊洗水機有漏水情況,部機都用超過7年了,打算換過部。

上網睇過大部分店不包掉舊機服務,要加$,但唔知要收幾$,另外又不是同日掉舊機+安裝新機,想問大家你地換機係點?謝謝!
birdbird
|
Snoopy211 發表於 18-8-22 13:56

上網睇過大部分店不包掉舊機服務,要加$,但唔 ...

局長話換新的4電1爐, 零售商係要有責任回收舊機, 但可能送新機及收走舊機不是同一日完成。你去多幾間電器舖問清楚新機送貨、安裝及收走舊機的安排
yankiyan
|

我係豐澤買新機
包收走舊機
收機送機安裝係三批人
但同一日完成
wcpcelia    發表於 18-8-22 16:40
topyy
|

打去歐綠寶,免費收機
Snoopy211
|
yankiyan 發表於 18-8-22 15:05
我係豐澤買新機
包收走舊機
收機送機安裝係三批人

請問係幾時買?
yankiyan
|
Snoopy211 發表於 18-8-22 15:39
請問係幾時買?

我兩星期前買
小雄維尼
|
上星期買新機前講明同日送貨,安裝同搬舊機, 錢當然計埋落去
MariaTsui
|
我係豐澤買新機
包收走舊機
收機送機安裝係三批人

我估大行應該可以安排到同日送機,收機,細行難做到。
yankiyan
|
MariaTsui 發表於 18-8-22 17:28
我估大行應該可以安排到同日送機,收機,細行難做到。

係呀
但分兩日就會好麻煩
babyhowie
|
我部舊機之前有師傅跟開,
舊年最後一次維修發現certified,
師傅幫忙代訂,足不出户,
包送貨、安裝、搬走舊機!
yybb09
|

零售商有責任安排搬走舊機
Poyau
|
Snoopy211 發表於 18-8-22 15:39
請問係幾時買?

8月1日起開始實施
oceandeepsea
|
照計依家買新機係免費收舊機,唔使收錢,問題係要幾多日先收到,點先做到送/收同日進行,講到尾,即係要比多d叫人夾好收機日
tsung
|
我係豐澤買新機
包收走舊機
收機送機安裝係三批人

幾好喎
jannlly
|

依家零售商係必定要免費幫你清舊機
hellohellojenny
|
年初在蘇寧買洗衣機,送貨師傅會拿走舊機,不過送貨同裝機係兩批人,好彩我果次約到日頭送機夜晚裝機。
不過送貨前要自己把舊機拆喉甩電制,咁送貨師傅會即時運走舊機,因為送貨師傅不負責拆喉甩電制。