元朗仁濟牙科 脫智慧齒一問

babykingdom2018
|
請問有無人係元朗仁濟牙科脫智慧齒?有無得轉介政府?或者價錢同手勢如何?
謝謝。
applefei
|
babykingdom2018 發表於 18-8-22 14:55
請問有無人係元朗仁濟牙科脫智慧齒?有無得轉介政府?或者價錢同手勢如何?
謝謝。
...

我脫過一隻大牙同一隻智慧齒,不用轉介,打電話約時間先,去到再填表,普通不用開刀脫智慧齒$1100-1200。
牙醫好細心,一D都唔痛。
我之前因門牙合唔埋,屋企樓下果牙醫不停叫我脫智慧齒,又解釋唔到點解我門牙合唔埋,我就上網搵其他醫生,見到仁濟有牙醫就打去問,元朗呢個牙醫有同我影X-Ray,跟著解釋點解合唔埋,而家冇曬事喇。

|
回覆 applefei 的帖子

係咪馬志斌牙醫?
applefei
|
babykingdom2018 發表於 18-8-23 11:50
回覆 applefei 的帖子

係咪馬志斌牙醫?

是馬志斌
mandy952
|
babykingdom2018 發表於 18-8-22 14:55
謝謝。
...

點解要轉介政府,自己去睇就得
|
回覆 mandy952 的帖子

政府平好多,但如果到時仁濟唔算貴,大仔又捱唔到就係果到脫
ngwong2
|
applefei 發表於 18-8-22 15:41

我脫過一隻大牙同一隻智慧齒,不用轉介,打電話約時間先, ...

ok喎。不贵!
二世龜
|
脫牙既話,直接去政府排街症(牙科)就得
唔使轉介
~phyllis~
|
二世龜 發表於 18-8-23 16:47
脫牙既話,直接去政府排街症(牙科)就得
唔使轉介

可以脫智慧牙嗎?
mandy952
|
babykingdom2018 發表於 18-8-23 15:47
回覆 mandy952 的帖子

政府平好多,但如果到時仁濟唔算貴,大仔又捱唔到就係果到脫 ...

https://www.dh.gov.hk/tc_chi/clinictimetable/EOH.htm

去呢個網址睇下,政府牙科診所,打去問清楚先,記得有新聞講過要天未光去排隊
二世龜
|
~phyllis~ 發表於 18-8-23 16:49
可以脫智慧牙嗎?