問路 - 荃灣去深圳灣

abcbb
|
請問除的士外, 有咩快捷的搭車路徑?
cheukyingmama
|
abcbb 發表於 18-8-22 17:01

巴士?
AWma
|

坐西鐵入天水圍轉巴士
abcbb
|
回覆 AWma 的帖子

請問是否去到天水圍西鐵站後, 再轉巴士? 幾多號呀?
AWma
|
回覆 abcbb 的帖子

天水圍坐 B2 (或 B2P) 吧... 總之出西鐵站你看指示就會見到巴士站, 很容易搵的.

我平時都係咁樣上上落落.
fruitscalpiscc
|
坐直通巴士,約半小時。
wcpcelia    發表於 18-8-24 09:38
Duckduckbuddy
|

我平時乘58m到新墟街市落車原站B3/B3x到深圳灣,車程二十加二十分鐘車程
333s    發表於 18-8-23 09:28
abcbb
|
Duckduckbuddy 發表於 18-8-22 21:25
我平時乘58m到新墟街市落車原站B3/B3x到深圳灣,車程二十加二十分鐘車程

謝謝各位的建議
abcbb
|
AWma 發表於 18-8-22 17:53
回覆 abcbb 的帖子

謝謝回覆
abcbb
|
fruitscalpiscc 發表於 18-8-22 17:56
坐直通巴士,約半小時。

謝謝回覆
cattz288
|
Duckduckbuddy 發表於 18-8-22 21:25

咁都好快喎!
akvbi
|

德華公園坐直通巴,直達深圳灣單程$45、來回$80
jasul
|
如心廣場都有直通巴去深圳灣
333s
|
jasul 發表於 18-8-23 08:41
如心廣場都有直通巴去深圳灣

如心廣場與環島旅運有限公司合作的「如心廣場跨境專線」每日開出40多個班次經深圳灣口岸往返如心廣場、珠三角及深圳寶安國際機場。專線班次密至15-30分鐘一班,旅客只需30分鐘便可從深圳灣抵達如心廣場。

環島設於如心廣場商場的旅客中心除了提供車票訂購外,更提供機場國內航班預辦登機及一系列旅遊產品服務。現時,旅客更可快人一步在深圳機場及深圳灣口岸的環島旅運旅客服務中心内,索取如心廣場商場最新的的購物優惠券及宣傳單張。

地址︰如心廣場商場一樓105B舖
電話︰(852) 3193 9332
網址︰www.trans-island.com.hk

333s
|

香港

深圳灣 (生效日期:2018年7月1日起)
http://www.trans-island.com.hk/zh/servicedetails.php?id=13

333s
|
荃灣去深圳灣 :

A. 58m到屯門, 新墟街市落車原站B3/B3x到 : 30min +15min

B. 西鐵入天水圍, 轉巴士B2 : ???

C. 如心廣場抵達深圳灣。30-45分鐘。

好多選擇。

abcbb
|
謝謝各位的回覆