火爆男拖小朋友大鬧快餐店 只為$10兩個包?

mickeyeva
|
只為$10兩個包, 情緒失晒控, 嚇親個女呀, 真係應該收吓火

hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180822/bkn-20180822143814891-0822_00822_001.html?refer=hn2

全日優惠售完即止,你接唔接受?近日有網民上載影片,指一男子帶同女兒到快餐店,疑不滿快餐店仍在出售漢堡包,但卻結束10蚊兩個漢堡包的全日優惠,因而與店員發生爭執。

從Facebook群組「Tai Po 大埔」的影片可見,該男子情緒激動,不斷向職員展示優惠,指該優惠屬全日供應,質疑︰「我買一個漢堡包,咁點解一個有,兩個冇?」惟職員則冷靜地回答:「做完就冇㗎啦,先生」。

事件在網上引起熱議,認為該名男子不應大吵大鬧:「家長喺小朋友面前情緒失控,對小朋友影響好大」、「人哋寫明優惠數量有限,售完即止,又有最終決定權,咁都嘈。」但亦有人認為:「快餐店有貨但唔賣優惠價,呢嘢已經夠火滾啦」。

crystal媽咪
|

Ho_BB
|
我有睇過段片....個大叔好有問題....但個小朋友應該慣左冇反應....鄧個小朋友可憐
T.Tra
|
何必呢
jojo1234
|
優惠有限額,合情合理
Ashleycorina
|
Ho_BB 發表於 18-8-22 17:05
我有睇過段片....個大叔好有問題....但個小朋友應該慣左冇反應....鄧個小朋友可憐 ...

呢類父母,小朋友好慘。
我食飯都見過,一個大男人,為左餐廳因爲佢改特飲收多佢$10定$8,發曬爛炸,佢老婆同女超冷靜睇。
佢要人唔好收佢特飲錢,仲話人無俾佢想坐張枱佢,勁爆個waiter ,仲叫人free parking 佢
男人做到咁超可怕
MM2H
|
Ashleycorina 發表於 18-8-22 17:08
呢類父母,小朋友好慘。
我食飯都見過,一個大男人,為左餐廳因爲佢改特飲收多佢$10定$8,發曬爛炸,佢老 ...

咁小家嘅男人好難頂
rachel0316
|
其實好多人少少野都好爆而家

FJmom    發表於 18-8-23 07:43
babynetnet
|
佢敢拉我,我打X佢呀!自己理解低又要嘈到咁,重以為自己啱先死
Jasmine-4711
|
mickeyeva 發表於 18-8-22 17:03
只為$10兩個包, 情緒失晒控, 嚇親個女呀, 真係應該收吓火

火滾都应在孩子面前爆粗口,小孩是一張白纸...咁细就聽慣粗口....
dashtang01
|
雖然覺得佢做得好肉酸,不過點解優惠冇嘅?我昨天六點鐘都仲買到。係咪每間店有限賣?
bbsonyy
|
其實好多男人都好小家

話說一家小店食lunch, 店家用兩款唔同的杯裝餐飲, 男人用肥矮杯, 佢同行用高瘦杯, 個男人爆waiter點解佢果杯小d, 人地解釋兩隻杯容量一樣, 佢唔信人地, 最後個waiter拎兩隻吉杯一個量杯出黎倒比佢睇, 真係容量一樣, 佢仲要大大聲話緊係要問清楚喎。。。
jpangel
|
sjnl43
|
rachel0316 發表於 18-8-22 17:13
其實好多人少少野都好爆而家

借題發揮啫, 隔離鄉土, 次次都有人跳出黎講, 食環專拉老人婦孺

行個南亞朋友出黎, 就唔會拉

個男人唔比人起底, 都係朋友圈紅左, 避左佢免煩

michelle1222
|
bbsonyy 發表於 18-8-22 17:17
其實好多男人都好小家

話說一家小店食lunch, 店家用兩款唔同的杯裝餐飲, 男人用肥矮杯, 佢同行用高瘦杯 ...

snowshine1357
|
dashtang01 發表於 18-8-22 17:14
雖然覺得佢做得好肉酸,不過點解優惠冇嘅?我昨天六點鐘都仲買到。係咪每間店有限賣?
...

我都想知,如果仲係係個日,佢又有漢堡包出售,咁點解又無咗優惠,個優惠話明全日,賣哂就話,仲有貨但又唔優惠價就好似有問題了,雖然話佢有最終話事權
lam133
|

好鬼肉酸呀為咗啖氣
ngwong2
|
有年飛日本準備过关。有一家三口。可能被老婆哦緊幾句。吾愤氣。即時將支筆掷出去。我地排隊中即望住佢。佢仍躁爆鬧老婆。老婆不出声。真好失礼!
MariaTsui
|
dashtang01 發表於 18-8-22 17:14
...

我仔上次優惠漢堡包,又是買唔到,只是下午4點幾已經買唔到。
nintendo
|

老麥類似的優惠,其實算是半賣半送,亦一向都貨源充足。
今次相信真係賣晒。
唉,只可以話,有些人的經濟情況,真係會為兩個包嘈。