你有無試過個僱主口頭上話請你,但之後突然話唔請?

goodbuyer80
|
係電話或面對面話請你,只係口頭上,無簽任何文件。
SuperChanB
|

我試過係咁,可能係Referencecheck 吾pass ,之後過幾天通知我唔需要返

真的假不了
|
我試過,口頭上話請。咁我見佢要請好多人,我就叫朋友都試下啦,間公司話會請佢。點知最後佢地係通知我朋友返工,而我無通知。勁後悔
TMC3012
|
有, 講好晒但因為佢想我即刻返工, 但我唔得, 所以話唔請
Angel_Rose
|
有試過,係面對面,最後原來對方得把口
rex13
|
SuperChanB 發表於 18-8-22 18:19
我試過係咁,可能係Referencecheck 吾pass ,之後過幾天通知我唔需要返

...

如果因為佢resign左咪c火
小可愛11
|
goodbuyer80 發表於 18-8-22 17:50

樓主,你又棄 post 潛逃呀?
twotigers
|
rex13 發表於 18-8-22 20:34
如果因為佢resign左咪c火

係,但啲趴街公司唔會理你
twotigers
|
goodbuyer80 發表於 18-8-22 17:50

試過兩次
seaman1982
|
試過,我仲辭左職。
佢好唔好意思,問我駛唔駛由佢搵我前公司解釋一下。
我"得"左佢話唔駛。
ps其實當年前公司好好,仲祝福我,因為我係一個兼職位,雖然做得開心但為前途計都要轉工,所以辭左就算,反正遲早都遲,但果下係好鬼嬲。
Poyau
|
小可愛11 發表於 18-8-22 20:46
樓主,你又棄 post 潛逃呀?

棄post潛逃
123mo123mo
|
次次咁多人有心答你,你就消失,都幾無品
janice_love
|
試過~果時返工前日一暗公司打黎,話佢地內部溝通有問題,其實我果個post 係唔駛請人,果間仲要唔係細公司,係國際大公司