有冇媽媽坐月飲滴雞精??

Kammyan
|
坐月飲滴雞精餵人奶會令bb興奮不睡覺同容易扭計嗎?我仔日夜顛倒 早上好眼訓夜晚好精神 屋企人話滴雞精有激素搞到佢咁。。
Ballz
|
bb 幾大呢?可能係未習慣日同夜姐。同埋你又唔係勁大量咁飲,你自己都吸收左9成,再造出黎既奶唔會有好多滴雞精既成份啦
Kammyan
|
Ballz 發表於 18-8-22 18:24
bb 幾大呢?可能係未習慣日同夜姐。同埋你又唔係勁大量咁飲,你自己都吸收左9成,再造出黎既奶唔會有好多滴 ...

15日啦 我屋企人一味話係我飲滴雞精搞到佢好難湊 我好無奈。
Ballz
|
Kammyan 發表於 18-8-22 18:27
15日啦 我屋企人一味話係我飲滴雞精搞到佢好難湊 我好無奈。

15日正常係咁ga. 我仔果時都係,差唔多滿月先會好d. 但滿月後又有其他野,例如腸搞痛咁。因為岩岩出世果星期佢比較累會一食完就訓,大左d 開始識多左野習慣左呢個世界就會8掛,有時食完唔訓住要玩一陣。
s200102005
|
Kammyan 發表於 18-8-22 17:57
坐月飲滴雞精餵人奶會令bb興奮不睡覺同容易扭計嗎?我仔日夜顛倒 早上好眼訓夜晚好精神 屋企人話滴雞精有激 ...

我第2胎飲滴雞精全人奶,阿囡好乖,唔扭計。頭3個月乖到,同住屋企人話唔覺有bb係屋企。 所以絕對唔關飲滴雞精餵人奶事。
Kammyan
|
s200102005 發表於 18-8-22 19:04
我第2胎飲滴雞精全人奶,阿囡好乖,唔扭計。頭3個月乖到,同住屋企人話唔覺有bb係屋企。 所以絕對唔關飲滴 ...

好羨慕你個b唔扭計啊
Kammyan
|
Ballz 發表於 18-8-22 18:57
15日正常係咁ga. 我仔果時都係,差唔多滿月先會好d. 但滿月後又有其他野,例如腸搞痛咁。因為岩岩出世果星 ...

好啊 唔該你
hamsterma
|
Kammyan 發表於 18-8-22 17:57
坐月飲滴雞精餵人奶會令bb興奮不睡覺同容易扭計嗎?我仔日夜顛倒 早上好眼訓夜晚好精神 屋企人話滴雞精有激 ...

我一直都唔敢飲
haha748494
|
我自己就無喇,如果有懷疑,就暫時咪食住,睇BB會唔會好D.
CaymanY
|
有呀,我初頭上奶都有困難,後尾有個喺醫院做婦產科嘅護士fd介紹我飲王朝滴雞精,飲咗一個星期左右,奶水已經多番
sunflowerusa
|
唔关雞精事。15日 BB, 係有時差。俾D時間BB.
cchealthy
|
想問你楚月的時候是否每天都飲的計正或一星期只學兩三次?
RubyYu07
|
Kammyan 發表於 18-8-22 18:27

我坐月想飲藥材酒都唔得,話會過奶比bb
2009pp
|
其實有好多人搞唔清雞精同滴雞精,由其上左年幾個班,雞精係佢地心目中係提神野,所以聽到滴雞精會聯想到

你話比佢地聽兩者係唔同,滴雞精做法,同功用。即坐月飲雞湯唔會提神係補湯,滴雞精係雞汁之中的精華,係補品
luv__hccc
|
我都想買王朝試下補身,不過上網睇話唔係個個受補
ignit
|
CaymanY 發表於 18-8-27 19:06
有呀,我初頭上奶都有困難,後尾有個喺醫院做婦產科嘅護士fd介紹我飲王朝滴雞精,飲咗一個星期左右,奶水已經多 ...

你點飲法呀