韓國桃

moscowcow
|
今日喺超市買左2個韓國桃
第一次食,想問係脆定係淋咖?
而家就甘摸落去,好硬
lailaiha
|
我買嗰啲摸落去眼但係呢食落去係淋嘅
HLDMaMa
|
前天我喺PK 買咗兩個韓國桃,用盒装住,兩個$52,硬硬地,切出黎冇乜味又爽,吾抵食。
Helllokitty
|
我剛在 market place 買左, 2個裝$4X ,今晚食完報告
洛婷
|
HLDMaMa 發表於 18-8-22 19:21
前天我喺PK 買咗兩個韓國桃,用盒装住,兩個$52,硬硬地,切出黎冇乜味又爽,吾抵食。
...

可能未熟,
要放室温等熟先會有香同甜 d
moscowcow
|
Helllokitty 發表於 18-8-22 19:27
我剛在 market place 買左, 2個裝$4X ,今晚食完報告

我都係買佢

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
洛婷
|
moscowcow 發表於 18-8-22 18:48
今日喺超市買左2個韓國桃
第一次食,想問係脆定係淋咖?
而家就甘摸落去,好硬

好硬應該係未熟,
放室温等到聞到有香味就代表熟,
咁樣會好 d
艾菲BB
|
唔知係咪我唔識揀,次次買親韓國生果都中伏
洛婷
|
moscowcow 發表於 18-8-22 19:31
我都係買佢

我都香港買兩盒都ok ,

八婆仔@
|
我係美食博覽買,140/2kg ,我呢箱有7個,又香又甜又多汁,軟硬適中

幕前玩家
|
今年買過一盒2個,非常唔好食,無香味又唔甜
mickeyeva
|
八婆仔@ 發表於 18-8-22 20:19
我係美食博覽買,140/2kg ,我呢箱有7個,又香又甜又多汁,軟硬適中

...

今日Aeon週三韓國桃9個裝$140,我冇買,唔知好唔好食?
Sumyeema1
|
係韓國買過,外表好靚,但食落唔夠香甜。
magcat
|
Helllokitty 發表於 18-8-22 19:27

我買咗, 食咗一個, 好食都甜, 不過當然冇日本桃甘香甜
Helllokitty
|
magcat 發表於 18-8-22 20:58
我買咗, 食咗一個, 好食都甜, 不過當然冇日本桃甘香甜

剛剛我也吃了,甜但不夠日本桃香不夠多汁,二十多塊錢一個算扺食。
moscowcow
|
食左,唔夠日本桃甜
spicymama
|
今晚先食左2個,係market p買$40/2個好似,坦白講一般,係街市買大陸果啲黃金桃仲好食過佢
tsung
|
洛婷 發表於 18-8-22 19:29
可能未熟,
要放室温等熟先會有香同甜 d

sfuhsg
|
上星期在惠long買$35兩個
算抵食啦
下下食日本桃好貴
王秋秋
|