可否請大家分享下bb床可以用到幾時?

EttaWu
|
如題, 依家諗緊買張0/3床,但驚用唔到好耐?
請各位分享下
koalalee88
|
EttaWu 發表於 18-8-22 20:05
請各位分享下

5歲
puppydingo
|
我而家果張應該可以好耐,可以變single bed
EttaWu
|
koalalee88 發表於 18-8-22 20:24
5歲

thx
EttaWu
|
puppydingo 發表於 18-8-22 20:26

我聽講有d bb 唔太訓bb床。 有d 就用好短時間。
我想買個張都可以變兒童床
prswinki
|
請各位分享下

我買120x70嗰張,阿仔3歲半仲瞓緊。雖然都有買單人床俾佢
EttaWu
|
prswinki 發表於 18-8-22 20:35
我買120x70嗰張,阿仔3歲半仲瞓緊。雖然都有買單人床俾佢

thx
Mybigboss
|
請各位分享下

想問下你會買邊隻型號呀 因為我都想買0/3
EttaWu
|
Mybigboss 發表於 18-8-22 23:14
想問下你會買邊隻型號呀 因為我都想買0/3

我想買nicole, 比較大張,但可以拆做兒童床。但我聽講有部分 bb 好早唔訓,所以上來問下。
Froggreen
|
我個張比較細張,阿仔20個月已唔岩
LittleSesame715
|
真係好睇父母+Bb
我仔瞓Bb床瞓到3m已同床
我張bb床擺到佢4m太阻地方已收埋
love_sukaa
|
puppydingo 發表於 18-8-22 20:26

係咩牌子呀?
jtw_ki
|
睇下你係咪埋身餵人奶,埋身餵嘅b幾個月後多數同你同床訓,如果樽餵or餵奶粉嘅bb應該可以訓bb床耐d
我要做媽媽
|
我果張都比較細,用到2歲左右
puppydingo
|
love_sukaa 發表於 18-8-23 08:02
係咩牌子呀?

boori

如果香港stokke都可以
laisausau
|
請各位分享下

我都係O3,女訓時會抱住被訓唔會攤直個人,訓到4歲幾,雖然當初全埋身人奶差不多2年,但一直放女自己訓B床

EttaWu
|
jtw_ki 發表於 18-8-23 08:34
睇下你係咪埋身餵人奶,埋身餵嘅b幾個月後多數同你同床訓,如果樽餵or餵奶粉嘅bb應該可以訓bb床耐d
...

噢,會有這個分別。 我諗住喂人奶。 你嘅意思喺bb 會痴住我,定係我會選擇比bb同床?
EttaWu
|
laisausau 發表於 18-8-23 11:08

我都係O3,女訓時會抱住被訓唔會攤直個人,訓到4歲幾,雖 ...

訓到4歲咁張床都低買
EttaWu
|
puppydingo 發表於 18-8-23 09:27
boori

如果香港stokke都可以

stokke 有d 貴
RubyYu07
|
2歲,之後就跟我訓了