節水花灑頭

sochui
|
那裡有賣?大約幾錢?
感覺和非節水有大不同?
kwanbb
|

剛剛美食展覽買咗 1 個天X野慳水花洒頭,花洒頭有過濾石,而且不同水溫會轉色,冷水>綠色、溫水>藍色、熱水超過 50度>紅色,以免水溫過熱
sochui
|
kwanbb 發表於 18-8-22 21:54
剛剛美食展覽買咗 1 個天X野慳水花洒頭,花洒頭有過濾石,而且不同水溫會轉色,冷水>綠色、溫水>藍色、熱 ...

真有趣,幾錢?
kwanbb
|
sochui 發表於 18-8-22 22:03
真有趣,幾錢?

$150
wcpcelia    發表於 18-8-24 09:38
sochui
|
kwanbb 發表於 18-8-22 22:47
$150

又不貴,見日本那個牌子差不多七百元
siuyan1212
|
sochui 發表於 18-8-22 22:50
又不貴,見日本那個牌子差不多七百元

夠力嗎?
sochui
|
siuyan1212 發表於 18-8-22 22:55
夠力嗎?

我沒有買,請其他jm來分享
mercurycc
|
係日本買2千幾yen, 用左成年,係慳到水,
意外係連煤氣都慳左。
casspoon
|
siuyan1212 發表於 18-8-22 22:55
夠力嗎?

啱啱日本loft買左一個,約4千yen. 比之前開小一半水龍頭,超夠力,連浴缸边的小物都比它0的風吹起。慳5慳到水就未知,因為只用左2星期。
反而太夠力,買左都唔敢幫個小朋友洗手間换埋,因為怕小朋友唔識控制水量,反而整濕個廁所
oceandeepsea
|
日本城有隻日本製,唔貴,但無大頭花灑沖得咁爽
i_jdg
|
回覆 mercurycc 的帖子

請問是否在big c 買?可告知款式?謝謝!
KK512
|
casspoon 發表於 18-8-22 23:54
啱啱日本loft買左一個,約4千yen. 比之前開小一半水龍頭,超夠力,連浴缸边的小物都比它0的風吹起。慳5慳 ...

黎緊會去日本, 請問咩牌子? 可否影張相看看?
先謝!
KK512
|
mercurycc 發表於 18-8-22 23:03
係日本買2千幾yen, 用左成年,係慳到水,
意外係連煤氣都慳左。

請問咩牌子? 邊到買? 如果可以, 麻煩影張相睇下, 吾該先!!
tsung
|
kwanbb 發表於 18-8-22 22:47
$150

mercurycc
|
i_jdg 發表於 18-8-23 11:08
回覆 mercurycc 的帖子

請問是否在big c 買?可告知款式?謝謝!
係家品店買,記得上次行big c有d店都有好多唔同款賣,
買普通款,就得有3個色的,
一年前買而家唔知有無轉款喇。
i_jdg    發表於 18-8-25 14:16
mercurycc
|
KK512 發表於 18-8-23 11:39
請問咩牌子? 邊到買? 如果可以, 麻煩影張相睇下, 吾該先!!
個包裝掉左啦!唔記得咩牌子,,無裝app 放相麻煩呀!
你去家品店好多選擇,有平有貴架,
不過我買果款係made in Japan.
sochui
|
oceandeepsea 發表於 18-8-23 10:20
日本城有隻日本製,唔貴,但無大頭花灑沖得咁爽

今天在日x城,買了個五速節水花曬(自家品牌)75折後一百元左右。