自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

hk430 發表於 18-8-22 21:58
多謝你地
我大星8歲,二星5歲。
佢地係自閉,所以無藥食。

我大女係adhd,都係8歲,暑假真係頂唔順,呢2年俾佢返托管理就好好多,日日姐姐安排不同遊戲活動俾佢,6點先放學見小啲,大家嘈小啲
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

加油啊!媽媽!完全明白你嘅痛苦,只有媽媽最深感受,我也喊過無數個晚上,雖然我兩個仔是Adhd,大仔有亞氏傾向,比起你已經較易處理了。
為你打氣,適當時候,離開一下小朋友,等自己可以透下氣。

子爵府

回覆樓主:

明白你的,我仔細時自己坐入厕所入面冲自己

子爵府

白玫瑰 發表於 19-7-20 18:26
明白你的,我仔細時自己坐入厕所入面冲自己

剷地訓街狂哭大叫撞頭

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

hk430 發表於 18-8-22 22:25
佢心情唔連我都會打
我知佢未必想,但好難唔傷心

我個件捱左我十幾年,一唔like就出手打人或掟野,成個土皇帝。
佢IQ正常,入左主流中學,現在沉迷打機唔温書大半年了。我想阻止佢唔只俾佢打,仲電視電腦hi fi都掟晒落地,如果不是就考试,我報左警捉佢入醫院了。

佢當然係留班,暑假又唔肯去補底班。日日由朝到晚打機。我提佢要做暑假功課仲俾佢鬧。好擔心佢來年又再逃學或又再留班。

佢已有食藥及很多專業人仕幫手很多年,睇住佢越大越壞。我希望這暴君快d成年,搬出去住,米日日搞事,令我心力交瘁。

加油呀! 你的仲细,仲有希望。我的,性格已定形,好難改變。

子爵府

回覆樓主:

但依家大左乖了很多,比D心機凑,加油

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

yitaihop 發表於 19-7-20 17:02
我近排都係,個仔升三年班,他最近又向到傻笑,我講野當聽唔到,人地禱告又大大聲擾亂人,叫極都唔聽。我 ...

我個仔十幾歲仲大叫大笑緊,我家嘈到好似住在動物園旁邊。

暑假日日對住佢困獸鬥,搞到成屋亂晒,食物變懷,佢仲開心大笑做土王帝唔執唔洗,仲將雞骨等食物放入hifi及printer,整壞埋,塞厕纸入去企缸去水口玩水浸。佢真係好惡頂,我好想.....

首頁

尾頁

跳至