99係內地帶左D奶粉黎lol

tunner
|
99係內地帶左D奶粉黎lol 好驚啊! 99不嬲係內地住, 因為我生左所以佢落左黎幫手睇住, 但佢帶左幾罐大6奶粉黎 Lol.... 我唔係好想比啊B飲啊!!!
momolonglongb
|
直接同佢講,你係bb媽媽,如果要飲叫佢自己飲,人地大陸人都信唔過大陸奶粉要在香港買,點解仲會有人大陸帶奶粉返香港
LittleSesame715
|

都唔知可以講咩
千萬唔好俾阿B飲
你奶奶話識幫你湊B都千萬唔好信
KOEY062
|
tunner 發表於 18-8-22 21:54
99係內地帶左D奶粉黎lol 好驚啊! 99不嬲係內地住, 因為我生左所以佢落左黎幫手睇住, 但佢帶左幾罐大6奶粉黎 ...

人地大6人黎香港買奶粉,您99竟然要您b飲返大6野。千萬唔好比bb飲,餵人奶,再唔係真係同99講聲,好意心領喇,但健康最重要。
勞氣小妹
|
拎一罐倒一罐
香港又唔係買唔到奶粉
Nbs
|
99 都係一番心意。
同佢講bb 食開邊隻牌子,隨便轉對腸胃唔好
pigpiglamlam
|
靜雞雞收埋然後掉咗佢啦
martinchong
|
99係內地帶左D奶粉黎lol 好驚啊! 99不嬲係內地住, 因為我生左所以佢落左黎幫手睇住, 但佢帶左幾罐大6奶粉黎 ...

係香港帶六罐奶粉返大陸係走私
但係係大陸帶奶粉到香港係運毒

講下笑,唔好俾BB飲
beibeigbb
|

襯佢睇唔到,即刻掉左佢啦,問起話唔知
鄧鍾
|
乜大陸仲有國產奶粉架?唔係汁曬粒得翻D國際大品牌咩,你99帶左咩牌子的奶粉上來呀?
我要做媽媽
|
內地人都黎香港買奶粉,你99反而系內地帶落黎...你唔系唔想,系唔可以俾bb食吖,個bb你架,唔系你99既
littleooopeach
|
叫你老公噴佢啦。香港啲奶粉合哂標準。大陸奶粉點知佢係咪造假?!
pigpigFF
|
同佢講BB開始左食緊邊隻奶粉, 吾可以隨便轉。
大陸都個個出黎買奶粉,你奶奶未免太愛國啦掛,咁信得過大陸的野,仲要系BB食入肚的
pkduck09
|
Nbs 發表於 18-8-22 23:10
99 都係一番心意。
同佢講bb 食開邊隻牌子,隨便轉對腸胃唔好

同意呢個講法,因為BB 如有飲開,除左0,1,2,3號咁順序轉,其實真係唔應該亂轉奶粉,會容易唔肯飲或者屙唔健康便便。
haha748494
|
回覆 KOEY062 的帖子

系囉,調轉左,叫C6同99講下喇。
JessWa
|
痴線, 千其唔好飲阿!
香港冇奶粉賣?
Fishbbmama
|
事關重大, 博唔過
唔係唔想甘簡單, 要強硬say no
肥肥catcat
|

唔係掛。。。內地人都黎香港買奶粉。。。佢竟然係大陸帶返香港。。。

千其唔好俾bb食
falalala
|
內地
木糠布甸狗
|
理論上係唔會畀啊B飲不知名品牌既奶粉,你同99解釋下啦,我自己淨係接受到澳洲,歐洲出產D奶粉