自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

超亂! 唔識執,早兩日先掉左十袋八袋,太多雜物,每次掉野都同亞女,同自己講,唔好再買野,真係好浪費

大宅

忌廉寶寶 發表於 18-8-23 18:47
其實只係一個做到頂既衣櫃,上半就正常有櫃門既衣櫃,下半就留空要黎涼洗完既衫,放抽濕機抽,冇衫洗時就 ...

個櫃會好潮濕嗎?

珍珠宮

回覆樓主:

2個小朋友
有姐姐執
同埋自己都會管住d細佬執
唔亂呀

珍珠宮

回覆樓主:

越大越亂

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

間屋就大半係阿女啲野,不過我用好多櫃收納好,所以唔叫亂,飯枱同書枱唔比堆雜物

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆 katrinamama 的帖子

總括黎講, 有地方, 就有雜物..

男爵府

忌廉寶寶 發表於 18-8-23 18:47
其實只係一個做到頂既衣櫃,上半就正常有櫃門既衣櫃,下半就留空要黎涼洗完既衫,放抽濕機抽,冇衫洗時就 ...

很好的設計,可以影相看看讓我參考下嗎?

子爵府

LittlePanMama 發表於 18-8-24 11:11
個櫃會好潮濕嗎?

雖然話佢係一個櫃,但我冇做櫃門,只係一個框加一條掛衫通,同埋我唔係洗完濕晒喺度吽乾,我會用抽濕機油乾,有時潮濕,我仲會打開埋上面衣櫃既門順便抽埋,所以反而書房係成屋最乾爽既地方
我咁整最大既唔好處係嘥位,因為等於一個大衣櫃冇左,我個desinger都勸我唔好咁整,但我就係為左整齊所以寧願嘥左個位,之前得兩房,間細房兩邊放晒野,洗親衫就開天上野掛衫,個架放左喺房中間,入親去攞野都要將個架推來推去先行到好煩,而家個位定左,就算洗左衫間屋都仲好整齊,我又好怕掛窗邊,入屋成個窗遮晒,又底底又睡衣唔係咁好睇

子爵府

月亮免 發表於 18-8-24 12:26
很好的設計,可以影相看看讓我參考下嗎?

可以呀!
不過上過黎我屋企既人一睇就認得,為免比熟人認出我喺bk既身份,我私底下pm你算
而家掛滿衫,等我d衫乾左先影比你

大宅

忌廉寶寶 發表於 18-8-25 04:42
可以呀!
不過上過黎我屋企既人一睇就認得,為免比熟人認出我喺bk既身份,我私底下pm你算
而家掛滿 ...

可否PM埋我呀,我都唔想掛到一屋衫

大宅

可以呀!
而家掛滿 ...

可唔可以pm埋我?我都好唔鍾意個掛衫架,好阻定。

Thanks

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我記得阿女出世前係無乜雜物的.

男爵府

可以呀!
而家掛滿 ...

多謝你呀(emoji)

水晶宮

katrinamama 發表於 18-8-22 23:28
唔知點解,已經掉了幾袋垃圾,好似屋企仲好多野,執極都好多野。

你們飯枱會不會放吓野,食飯才清枱?

會,所以裝修時要預多啲大櫃for擺雜物,咁就唔駛見唔夠地方放野再買膠箱

大宅

回覆樓主

一日執幾次,細路岩岩識行,乜都搞下,所以四圍都係玩具

男爵府

回覆樓主:

2個under3歲既小朋友,
屋企極多野,
淨係必須品已經有:(bb床,香蕉枕,安撫公仔,枕頭,奶粉,尿片,環保尿布,餐具,玩具,圖書,濕巾,棉片,隔尿墊,bb被,包被,學習杯,水樽,飯兜,大量0-3歲既衫褲鞋襪,消毒機,奶樽,2套泵奶器,n套奶樽刷,bb車2部,揹帶,hip seat,cream, 沐浴露,洗衣液,儲奶袋,儲奶樽,髮飾....)

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

一早變左廢墟. 我屋企唔係好多櫃.

有親友黎之前會大執, 將枱面d 野掃晒入袋, 之後擺入房. n 年後至拎番出黎.

珍珠宮

BK Milk勳章

唔知點解,已經掉了幾袋垃圾,好似屋企仲好多野,執極都好多野。

中哂,開飯要清枱先有位食,一箱二箱,執極都未完

子爵府

好整齊,我要係要整齊既人,所以訓練到小朋友有手尾

子爵府

執極都係咁,我放棄了

首頁

尾頁

跳至