為左減肥做左個錯決定

nccnccn
|
講左2x年減肥,突然間的起心肝,又比個fd氹兩氹一齊去左報做gym,我一炮過比晒!
因為覺得比左錢就一定會去,但而家諗諗下又覺得自己好晒錢,仲要一次過比晒d錢,好肉赤……
Wingwingm
|
咁咪去多d,唔好嘥錢囉
o_____o
|
不要舌,日日去,做運動有健康身體
katherine.k
|
nccnccn 發表於 18-8-23 00:40
講左2x年減肥,突然間的起心肝,又比個fd氹兩氹一齊去左報做gym,我一炮過比晒!
因為覺得比左錢就一定會去 ...

邊間
Vin仔媽
|
唯有去多d
wcpcelia    發表於 18-8-24 10:28
忌廉寶寶
|

我都諗住報,去phy問join一年就$4xx一個月,續月扣,但兩年就$160/month,但要一炮過。我其實有心做既,兩年又真係堅抵,但我之前真係試過因平續會,四人同行除番開$4000兩年,但我竟然續會後真係一次都未去過....我仲諗緊去唔去馬
curryfishball
|

要減肥,都唔一定要做gym,有恒心落公園做運動控制飲食都可以減,仲慳番月費添,用交左月費作為推動力去減肥未必有效。
hiragana
|
唔會, 我果時都一次左3年錢。。。 都去足3 年, 只係後尾可能去少左少少咁
LOVEJELLY
|

既然比左錢就比心機,加油
eddieman
|
我都好唔明,點解減肥要俾錢?增肥就一定要俾錢喇!因為食多啲野嘛!減肥食少啲,但仲要俾多啲錢?乜野邏輯?
只要適當選擇清淡食物及用清淡煮法煮熟,減油減糖,每日做適量運動,自然就減到肥啦!
wcpcelia    發表於 18-8-24 16:45
starrymama    發表於 18-8-23 13:56
laiyee6121
|
Wingwingm 發表於 18-8-23 00:43
咁咪去多d,唔好嘥錢囉

講得啱
tsung
|

加油
|
我一定唔會一次過比晒,我玩左咁多年都係個個月比,唔得就唔join,更加唔會因為比晒會平d所以一次比。
Ononluk
|
唔俾都俾咗,咪去囉
siu05    發表於 18-8-23 12:31
hahating1984
|
俾左錢就勤力D去做, 個度應該會有瑜伽堂之類??? 如果有, 玩個D都幾好GA
anyuser18
|
比咗錢就去啦!

不過比我著就唔會俾錢減肥,反而省錢減肥,例如唔撘車行路都省咗交通費,少咗出街食又省咗飯錢
MGM_DRAGON
|

做乜覺得自己做左個錯決定呀?

你朋友氹你俾錢Join Gym club都係為你好想推動你有恆心做兩年運動,我唔係你朋友真係采你都傻,你俾左錢唔去果陣怨我點算?(你而家正正怨緊朋友氹你落搭)

因為你飄忽不定嘅主意/性格,會間接影響你做依件事成功與否,所以你話你講左廿幾年減肥都一路唔成功,有跡可尋架。

如果咁諗會唔會好D呢:

- 我的起心肝決定用兩年時間修身

- 我坐言起行開始計劃依兩年用乜野方式去瘦身

- 我有本錢一次過俾兩年月費,節省每年簽約嘅幾百至幾千蚊差額

- 我依個計劃會間接促成我兩年後成功瘦身

- 依個決定係正確,而我喺依兩年盡力去做運動,不輪結果減到幾多或者瘦左幾多,我要對自己有所交待,我已經盡力去完成計劃

ilovefat
|
俾左幾多錢呀?去多d啦,唔好蝕
我好多年前俾左$500玩半年,只去左兩次,從此唔敢再join
me920
|
如果冇得退, 迫自己去多D, 咁咪唔會waste money 囉
Whitechocolate
|
忌廉寶寶 發表於 18-8-23 01:49
我都諗住報,去phy問join一年就$4xx一個月,續月扣,但兩年就$160/month,但要一炮過。我其實有心做既,兩 ...

咁點解唔會既? 地點太唔就腳嗎?