荃灣邊個屋苑最好住

小豬翹
|
如題,想搬!
oiyau2005
|
小豬翹 發表於 18-8-23 01:39
如題,想搬!

我住過爵悅庭幾好
kitbebe
|
西鐵上蓋新樓
little06
|
我淨係聽過話萬景峰就算住高層都好嘈,因為樓下個球場。
荃灣除左荃灣西一帶,其他都比較舊。
JAlove
|
如題,想搬!

我勁鍾意麗城花園,夠大夠實用,自成一角,日常所需齊備,佢向海嘅單位全部係東南,新起嗰啲全部對海喺向西.....
gracelam
|
JAlove 發表於 18-8-23 09:12
我勁鍾意麗城花園,夠大夠實用,自成一角,日常所需齊備,佢向海嘅單位全部係東南,新起嗰啲全部對海喺向 ...

好多荃灣友都話麗城最好住, 配套充足, 出入方便。 不過遲D西鐵站附近D樓入伙後, 可能更好, 但非常貴。
yklee
|
kitbebe 發表於 18-8-23 09:02
西鐵上蓋新樓

西鐵新樓近行車天橋會好嘈。
RT
|
住過幾個屋苑,覺得萬景峰最正,荃灣得佢有勁大露台可以浪衫,間隔幾好,重有鍾意隔離有大街市可以日日買新鮮野,唔使夾硬買幾日送
yklee
|
yklee 發表於 18-8-23 09:51
西鐵新樓近行車天橋會好嘈。

綠揚新邨近邊座好住?
JAlove
|
gracelam 發表於 18-8-23 09:50
好多荃灣友都話麗城最好住, 配套充足, 出入方便。 不過遲D西鐵站附近D樓入伙後, 可能更好, 但非常貴。
...

我鍾意靜同怕污糟,所以鐵路上蓋同街市附近我都唔會考慮....

麗城除咗實用面積高之外,管理費低,交通都好方便,有紅Van去旺角及過海

如果係鐵路站上蓋,就冇乜機會有紅van

ckm80
|
我住麗城覺得幾好,但無錢買三期,唔講海景,其實環境幾好,夠靜,搭車都ok方便,係食肆少選擇d

間格四正,完全無窗臺,但有位可以晾衫

係樓齡大同等lift耐咗d
fitfish
|
我会選綠楊內园景。交通方便內园清静

去楊屋買送。一條天橋搅掂
Ah_JJ
|
我勁鍾意麗城花園,夠大夠實用,自成一角,日常所需齊備,佢向海嘅單位全部係東南,新起嗰啲全部對海喺向 ...

新起海之x好多也是向南的
sasa0208
|
yklee 發表於 18-8-23 09:52
綠揚新邨近邊座好住?

AB向山觀景好
sasa0208
|
如題,想搬!

你要求係乜先???
唔洗好方便,麗城同海濱都好住
唔怕人多,千色店樓上或綠楊
kitbebe
|
綠楊太舊了!麗城住過,太多戶,低層難入lift
A仔媽咪
|
kitbebe 發表於 18-8-23 10:17
綠楊太舊了!麗城住過,太多戶,低層難入lift

住過二期,好彩低層,返工返學行樓梯快過等(emoji)。
JAlove
|
Ah_JJ 發表於 18-8-23 10:12
新起海之x好多也是向南的

你係咪講緊海之戀?上網搵咗幅圖,向海大部份係西北

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ckm80
|
A仔媽咪 發表於 18-8-23 10:21
住過二期,好彩低層,返工返學行樓梯快過等(emoji)。

所以一定係住低層或高層

|

請問交通如何?好似唔太方便,係咪?