中藥 西藥 卧床 安胎?昨天急症入院

Jessicakyy
|
昨天六週六,再出小血,有肚痛,那住那住微微有節奏的,急症上瑪丽病房照到有心跳,不知強不強。已回家訓,今早仍有一兩下痛。

大多數人是用中藥安胎嗎?還是西醫,請比意見。
Jessicakyy
|
Jessicakyy 發表於 18-8-23 07:20
昨天六週六,再出小血,有肚痛,那住那住微微有節奏的,急症上瑪丽病房照到有心跳,不知強不強。已回家訓, ...

up
AikoMok
|
Jessicakyy 發表於 18-8-23 07:20
昨天六週六,再出小血,有肚痛,那住那住微微有節奏的,急症上瑪丽病房照到有心跳,不知強不強。已回家訓, ...

我六週時都有出血去了急症又留了院,E生B超左話bb好健康 ,E生話出血係正常
Jessicakyy
|
AikoMok 發表於 18-8-23 08:21
我六週時都有出血去了急症又留了院,E生B超左話bb好健康 ,E生話出血係正常
...

有沒有肚痛?我出極小血,只是抹出來的。

另外,再訓了一覺,無痛,有返之後前正常發熱,和左側拉且感。
nwing_yan
|
多訓覺/ 卧床, 保持心境平和.
AikoMok
|
Jessicakyy 發表於 18-8-23 09:48
有沒有肚痛?我出極小血,只是抹出來的。

正常的多休息就可以了,如果出血多了就去睇E生吧!
Jessicakyy
|
AikoMok 發表於 18-8-23 10:07

好的,謝謝大家,訓淋左後好 好多
Jessicakyy
|
AikoMok 發表於 18-8-23 10:07

沒有血和昨天既肚痛
今早再訓淋後起身,有返之前未有事時,肚拉且的反應,感覺係好既反應,而且有返身體發熱。
(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)我會繼續訓,飲奶,食蛋先
umag2338
|
Jessicakyy 發表於 18-8-23 11:07
沒有血和昨天既肚痛
今早再訓淋後起身,有返之前未有事時,肚拉且的反應,感覺係好既反應,而且有返身體發 ...

多點休息
芬豬豬
|
Jessicakyy 發表於 18-8-23 11:07
沒有血和昨天既肚痛
今早再訓淋後起身,有返之前未有事時,肚拉且的反應,感覺係好既反應,而且有返身體發 ...

加油呀,休息多啲就岩啦
haha748494
|
醫生有無話原因吖,暫時唔好亂行,唯有先臥床休息。
Jessicakyy
|
haha748494 發表於 18-8-24 17:01
醫生有無話原因吖,暫時唔好亂行,唯有先臥床休息。

咩都無講,自己又無問。。。。。。

卧床兩日,而家都有下墜感
fafa123
|
卧床休息最緊要
我自己就睇中醫,飲中藥安胎,飲到十幾週
另外亦有西藥塞,因為本身做IVF的