懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

除咗臥床同埋聽醫生話,真係唔知有咩可以幫到你。祝福你bb,一定會癡實你既

珍珠宮

回覆樓主

個胎囊仲係度,宜家真係好無助,無乜可以做到。唯有繼續bed rest,祝福!

別墅

回覆樓主:

樓主要加油呀 ! 祝 BB 一路痴實你啦 !

禁止訪問

大宅

yysyy 發表於 18-8-23 16:05
回覆 傻豬小恩 的帖子

你已流產,係你就係你,我都試過,心痛但無法

其實我都明白,只不過係等醫生一句confirm既說話。

亦都當係比d時間自己等下奇蹟出現。

好多謝大家既祝福,係醫院等待既時間真係好漫長,好在有你地陪我傾下計

子爵府

傻豬小恩 發表於 18-8-23 07:47
大仔岩岩1歲,我就發現自己有左4w。約左私家7w3d照閃閃

但星期二(6w6d)返工既朝早,個肚突然間大痛,痛到 ...

bed rest
放鬆心情
齋瞓

別墅

淳熙媽咪 發表於 18-8-23 14:52
建議你搵個肯保胎既醫生睇下,
我有2次懷孕(7w前)都係大出血,
入急症聽醫生講,順其自然,唔駛臥床,

吾知方吾方便介紹我安胎西醫?

大宅

回覆樓主

Relax,其實唔係每個人西醫安胎都有用,
唔一定缺黃體,
我上次中西都有安胎都衰左,
有時真係自然淘汰

但中西都試過係最積極嘅做法了

加油

洋房

回覆樓主:

明白妳的擔憂,希望妳的BB平平安安!
看西醫的話,千萬不要吃中藥,會有衝突,朋友爸爸曾因吃西藥期間吃了保濟丸,要做急性手術。
建議妳可考慮出院後,再看相熟中醫養胎。
祝福您!

別墅

但星期二(6w6d)返工既朝早,個肚突然間大痛,痛到 ...

我5週都試過流血,流左兩至三日,本身我已經睇左中醫,見血即刻上左瑪麗睇,急症又話照唔到,去左早孕科,照到有血塊,keep住食中藥,依家20週啦 無事既 最緊要訓多d 唔好行甘多(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)加油 一定得

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

希望可以順順利利,BB加油吖。

別墅

建議買黃體同食/塞,我問過私家,佢地唔反對塞,而不健康的胎唔會因爲塞左藥而淘汰唔到

複式洋房

我10週嗰陣都流咗好多血,係急症室臨照前起身上牀嗰陣,感覺下面好似流水咁,成塊護墊都係仲流埋落地,即刻問醫生bb係咪無啦,醫生好好話唔好緊張,照咗先,仲有心跳,不過話流咁多血入院好啲,到夜晚再照話裏面有血塊,bb可能會一齊流出,不過到宜家13週都無流過血,但血塊仲係度,醫生都話無咩可以做,我就平常心咁,所以樓主都加油呀!

大宅

回覆樓主

今日去左睇私家,醫生話胎囊萎縮,等1星期左右就會自然流產。

再見了,小寶貝

別墅

傻豬小恩 發表於 18-8-25 13:53

再見了,小寶貝

我bb都岩岩走了,7週時照到心跳,到8週大出血入院照,已經無左心跳,當晚bb就自己排左出黎。依家感覺好似發左場夢咁。

複式洋房

pearluffy 發表於 18-8-23 08:10
啱啱七週時都試過
睇西醫係冇咩做到的、只開咗黃體素俾我塞,因為西醫睇法係唔健康胚胎就會被自 ...

我睇完你個留言,我即刻去睇中醫,話說我今日7w,朝早去仁安照,但得0.7cm,對上兩次睇都好細,醫生話我大得好慢,胎囊裡面都見胎芽,但睇唔到個心,咩都未睇到,話我情況好唔樂觀,叫我下個禮拜再返去睇,唔得嘅就叫我放棄,嚇到我返去大喊一輪,睇完你留言我即刻去睇開嘅中醫,佢反而話我脈象好好,跟住佢開咗兩包補品俾我返去燉,希望有一線生機啦

複式洋房

再見了,小寶貝

Take care...

大宅

再見了,小寶貝

BB好快會返嚟搵你㗎!要保持積極樂觀呀!(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

yannes1125 發表於 18-8-25 16:46
我bb都岩岩走了,7週時照到心跳,到8週大出血入院照,已經無左心跳,當晚bb就自己排左出黎。依家感覺好似 ...

BB會再返嚟㗎!加油呀!(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

Kinkikuk 發表於 18-8-25 20:16
我睇完你個留言,我即刻去睇中醫,話說我今日7w,朝早去仁安照,但得0.7cm,對上兩次睇都好細,醫生話我大得 ...

現階段都係盡人事、媽媽做到幾多都會做㗎!努力呀!希望你BB可以快高長大痴實你丫!

首頁

尾頁

跳至