懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

AgnesChanChan 發表於 18-9-20 18:45
上次我好想打無痛,等到麻醉師黎,但姑娘話我打左一陣要生時無感覺生唔出,可能最後要開刀,搞到我唔敢打 ...

唔會喎,打完生嗰陣醫生仲叫我唔好推咁快,我唔覺得完全冇感覺,仲有少少痛,我今胎會再打。

男爵府

touko 發表於 18-9-20 21:34
回覆 bobocheung65 的帖子

咁又堅恐怖個姑算唔算老點你try push...

我陵園而家痛 好過醫生好你而家四度 等多六個hr 到十度 果刻係慌亂之中 好恐懼
te quiero mucho mi amo

男爵府

回覆樓主:

其實用咩姿勢最用到力?
我見QE 有份form 俾您填意願

大宅

Poo得好勳章

kvvvcheung 發表於 18-10-30 17:30
其實用咩姿勢最用到力?
我見QE 有份form 俾您填意願

之前上網睇話借地心吸力係好d
但我諗多數人都係揀瞓喺度⋯感覺舒服⋯
同埋我感覺到就算瞓喺度,醫院產房都調斜左張床,都有d借地心吸力

子爵府

我俾姑娘話冇咁快生,調左去婦科病房,房仲要得我一個,自己一個嗰陣痛但好冷靜,反而喺產前房聽到人嗌同喊搞到好似又痛又驚咁。我係痛到覺得有小小煩,咁耐都未生得架,7年前又冇電話玩住等好悶,所以一痛只係同呀b講:乖乖地快d出黎啦。 到5度先調我入產房,急call老公黎,到入左產房護士唔俾我生住先俾笑氣我,嗰陣先覺得係大痛,難頂小小,不過大痛半個鐘就生左。

唔嗌都真係有用,產房3張床,得我冇嗌,我最快生左。 姑娘猛話佢地掛住嗌,會冇力,第2張床嗰個後尾乖乖地唔嗌又好快生左。

男爵府

touko 發表於 18-10-30 18:07

之前上網睇話借地心吸力係好d

企係度或坐係
度唔知用唔用到力

大宅

laisausau 發表於 18-8-23 10:57
由開始陣痛到快生之前有幾種呼吸法,上網search下就有,當你集中精神控制呼吸時,自然唔會亂咁大嗌:wahaha ...

Agree

大宅

Poo得好勳章

melomelomelody 發表於 18-10-30 18:41
我俾姑娘話冇咁快生,調左去婦科病房,房仲要得我一個,自己一個嗰陣痛但好冷靜,反而喺產前房聽到人嗌同喊 ...

係丫
我係完全冇嗌嘅需要,因為一入産房就自然好專注⋯
但如果有d媽媽係好想嗌,我覺得就唔洗忍,哂精神忍,同埋搞得耐未生倒自然會越來越專注

首頁

尾頁

跳至