唔好接鎖匙扣,係追蹤器

twotigers
|

今日whatsapp收到話街邊有人派鎖匙扣,叫人唔好接,話係追蹤器,唔知真定假

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
JD930    發表於 18-9-6 08:59
jasonhon88
|
就算係追蹤器, 都唔知你係乜水, 追到乜野?
要做追蹤器, 成本亦唔低, 免費派發?

不過最重要係太閃, 唔啱我用, 唔會攞
twotigers
|
jasonhon88 發表於 18-8-23 10:52
就算係追蹤器, 都唔知你係乜水, 追到乜野?
要做追蹤器, 成本亦唔低, 免費派發?

我同朋友都係咁諗,個鎖匙扣唔差,應該唔會太平,阿賊會咁泵本?同埋逐個人追蹤 ,追蹤嚟做咩,我先覺得奇怪,未必係真
MKma
|
無端端係街度派啲咁重量級嘅禮品,我一定唔會要。同埋咁閃嘅嘢唔啱我!
wcpcelia    發表於 18-8-24 09:55
twotigers
|
MKma 發表於 18-8-23 11:00
無端端係街度派啲咁重量級嘅禮品,我一定唔會要。同埋咁閃嘅嘢唔啱我!
...

咁重量級,唔係驚被追蹤,係驚被人當場屈俾錢
是是但但
|
咁似電視劇情節, C+ 偵探扮野送俾目標人物, 之後就開始追踪行動.....
twotigers
|
是是但但 發表於 18-8-23 11:13
咁似電視劇情節, C+ 偵探扮野送俾目標人物, 之後就開始追踪行動.....

老婆追蹤老公
JD930    發表於 18-9-6 09:00
SandyWu
|
twotigers 發表於 18-8-23 11:10

x 2 便宜莫貪
winifredwin
|
n年前已傳過,唔好要咪得囉
twotigers
|
winifredwin 發表於 18-8-23 11:32
n年前已傳過,唔好要咪得囉

當派傳單,直行直過,時運高睇唔到
Sand8148    發表於 18-8-24 15:00
esmehouse
|
tsung
|
twotigers 發表於 18-8-23 11:10

冇咁大隻蛤乸隨街跳
emt1314
|
呢D傳聞,過一排又在whatsapp翻炒,全部都無确實日期,都是今日,昨天(放在那年都啱)。
如有人見到通知聲,我好想要,俾個老人家或小朋友,可以跟蹤到以免走失。
twotigers
|
tsung 發表於 18-8-23 11:37
冇咁大隻蛤乸隨街跳

送俾你話免費都可能係啲偽慈善機構屈人每月捐款
twotigers
|
emt1314 發表於 18-8-23 11:44
呢D傳聞,過一排又在whatsapp翻炒,全部都無确實日期,都是今日,昨天(放在那年都啱)。
如有人見到通知聲 ...

而家係驚攞咗被人屈俾錢
seaheart88
|
twotigers 發表於 18-8-23 10:48
今日whatsapp收到話街邊有人派鎖匙扣,叫人唔好接,話係追蹤器,唔知真定假

...

整個追蹤器都要成本囉。。。

三九唔識七派俾你?出錢怕俾你嗰條友你好忙不停追蹤啲人

有目標咁派架嘛
seaheart88
|
twotigers 發表於 18-8-23 11:50

咁樣我驚啲。。接咗個鎖匙扣然後話好似聾啞人士買公仔要捐錢咁。。。
twotigers
|
seaheart88 發表於 18-8-23 11:57
整個追蹤器都要成本囉。。。

三九唔識七派俾你?出錢怕俾你嗰條友你好忙不停追蹤啲人

係呀,呢個鎖匙扣睇落唔平㗎,如果真係派,都唔知對方有咩用處,阿賊無理由咁落本
twotigers
|
seaheart88 發表於 18-8-23 11:58
咁樣我驚啲。。接咗個鎖匙扣然後話好似聾啞人士買公仔要捐錢咁。。。

就係驚係呢啲,表面免費,實際要人每月捐款就真係痾拔甩
tsung
|
twotigers 發表於 18-8-23 11:50

不接為上