泰航行李一問

AX21
|
每人30kg,如2人用一個喼,是否不可作60kg計算?要分2個@30kg?
panyeung
|
AX21 發表於 18-8-23 10:50
每人30kg,如2人用一個喼,是否不可作60kg計算?要分2個@30kg?

終極熊貓
|

咁重,點拎。。。
都要同工作人員著想下,注重職安~
AX21
|
終極熊貓 發表於 18-8-23 11:05
咁重,點拎。。。
都要同工作人員著想下,注重職安~

我當然有想,多謝你叮囑
AX21
|
panyeung 發表於 18-8-23 10:56

thx
seaheart88
|

你諗下人哋點搬60 kg野?

相信一個行李箱除非全部擺磚頭。。。應該冇60 kg掛。。好似國際標準唔准多個32kg一件
AX21
|
seaheart88 發表於 18-8-23 11:11
你諗下人哋點搬60 kg野?

相信一個行李箱除非全部擺磚頭。。。應該冇60 kg掛。。好似國際標準唔准多個32k ...

應該是我講得唔好,我磅過個喼36kg,屋企人話2個人行李ok,但我就話要分2個
seaheart88
|
AX21 發表於 18-8-23 11:14
應該是我講得唔好,我磅過個喼36kg,屋企人話2個人行李ok,但我就話要分2個
...

分兩件
終極熊貓
|
...

36kg都over weighted啦~
點拎~
circleda
|
回覆 AX21 的帖子

分兩件好D,你自己拎都好重
panyeung
|
...

無論任何航空公司,所有行李不可超過32kg ,即使你比錢,也不可以,係安全問題,因為搬運員工好易受傷。

36kg 你自己也不方便運送,分別兩個喼吧
AX21
|
多謝咁多位,我叫家人分開2個喼了
sasa0208
|
AX21 發表於 18-8-23 12:49
多謝咁多位,我叫家人分開2個喼了

我上次超左即係喼抽幾袋衫放行李袋照寄倉
Poyau
|
...

分兩個 自己都方便