自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

複式洋房

kkarman 發表於 18-8-24 17:00
要睇番本身係哨幾多屬於class幾,同埋睇你係想要個效果係就咁排番齊,定係要收入去
...

除咗上顎門牙斜出, 其他牙仔隻隻都ok,所以唔捨得剝……
有冇人試過用牙膠trainer?有效嗎?

禁止訪問

子爵府

回覆樓主

整體牙齒9成齊整
但都是衰門牙斜左
不用脫牙

水晶宮

wittymom 發表於 18-8-23 11:31
小朋友13歲, 成副牙整體也齊整,但兩隻門牙斜出,側面看來哨牙。

想問問各位, 有沒有小朋友試過 箍牙但 ...

我仔睇左3個驕齒科醫師,有2個話要脫呀,只有一位話有6成機會唔洗,而佢係最貴的那位,大約48000,最終找了他。

結果係真係唔洗脫,cool得好靚,好好,用了2.5 years (哨牙case)

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

wcandtt 發表於 18-8-26 00:36
我仔睇左3個驕齒科醫師,有2個話要脫呀,只有一位話有6成機會唔洗,而佢係最貴的那位,大約48000,最終找 ...

可否pm me info, thanks

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

wyl 發表於 18-8-24 16:57
我女箍damon 2,唔使脫牙

咩黎架?

伯爵府

我仔睇左3個驕齒科醫師,有2個話要脫呀,只有一位話有6成機會唔洗,而佢係最貴的那位,大約48000,最終找 ...

請問係傳統那款定隱適美?

伯爵府

可否pm牙醫資料??

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

思澄爸爸 發表於 18-8-23 20:42
同我地個case似。
Consult過一個矯正専科,要脫幾隻,傳統。
兩個非矯正專科,不用脫,隱適美。

我囡後日就去箍傳統個種,唔剝牙,X光+牙模,第二次睇再掃描睇得再清楚D,矯齒醫生俾咗兩個方案
1 係剝咗唔夠位生個隻牙就可以了,我囡棚牙都叫齊 唔箍都ok。
2 介一刀開個人造開口俾隻牙夠位(兩隻牙部分重疊)所以之後都要箍返齊。
之後我揀咗 3 先箍上面牙 向外擴張少少 令牙縫位拉闊少少 有DD位俾隻牙生落來,之後再重新上下一齊箍。

大宅

麥兜媽 發表於 18-8-26 01:43
我囡後日就去箍傳統個種,唔剝牙,X光+牙模,第二次睇再掃描睇得再清楚D,矯齒醫生俾咗兩個方案
1 係剝咗 ...

請問方案3要幾錢?可唔可以pm牙醫資料給我?
我囡有哨牙和牙齒不整齊想箍牙,但上面小臼齒唔夠位出,醫生有兩個方案,1) 先剝咗唔夠位出的牙齒再落箍,2) 先落箍,遲啲如果小臼齒出嚟先再剝,我哋而家都諗緊點處理好

水晶宮

回覆樓主:

我仔有一隻犬齒生後咗, 其餘的牙都係齊。傳統鋼 "cool" 要上下各剝2隻牙; 適隱美就唔洗剝牙. 我仔揀後者, 但仲未開始療程

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

IamDirector 發表於 18-8-26 01:16
咩黎架?
Google Damon 2 system 有很多資料

大宅

回覆樓主

我個女都無剝,已㧜了一年多!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我對仔女㧜都唔駛脫,其實脫唔脫係case by cass睇,睇左照埋xray牙醫就會比建議你。

要搵矯齒科唔係普通牙醫

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

bochai 發表於 18-8-26 05:49
請問方案3要幾錢?可唔可以pm牙醫資料給我?
我囡有哨牙和牙齒不整齊想箍牙,但上面小臼齒唔夠位出,醫生 ...

ok
4萬,唔包前期檢查費用。

禁止訪問

大宅

2ling 發表於 18-8-24 16:43
Please check on.

請問幾錢?

男爵府

回覆樓主

一次過覆各位。

因為價錢唔平,唔係3、5 萬落到樓(傳統都唔得,更可况係隱適美)。再加上我仔都係剛上 cool,得唔得,好唔好我都未知,所以不作介紹。

我都係見朋友個仔11 歲,倒及牙都好快改善到,仲好靚,我先膽粗粗多dd錢都比個仔去呢間。

e生係隨便我地揀傳統或隠適美,沒有 hard sell 任何一種方法,完全係我個人選擇。

希望大家揾到適合自己子女既矯齒醫生

首頁

尾頁

跳至