延禧攻略 64 到 65

11B
|
64集 仲係講緊現在,到 65集 已是講 10年 後。皇上,和親王加咗鬚,老氣咗,皇上換咗頂珍珠帽,繼后開始有更年期症狀,珍珠同珍兒件衫換咗姑姑嗰啲款。都睇到細節位有改吓。但點解李玉仲係咁 cute 唔老?
jasmine0527
|
同埋瓔珞都無點變過,妝和頭飾都係差唔多
11B
|
jasmine0527 發表於 18-8-23 11:57

璎珞無變因為佢細繼后10年,同埋過啲自由稱心嘅養尊處優日子。繼后照鏡話自己呢10年因為操心管理後宮事務而老咗好多,然後好羨慕嘅語氣話令貴妃日日只係玩,想食咩就食咩,無嘢要佢操勞,仲係童顏咁。有一幕皇上 去探繼后,繼后食緊皇上覺得好難聞嘅鹿胎,繼后話補身同養顏,會送啲去延禧宮,皇上即刻話令貴妃唔使食呢啲,佢日日只係一係同仔女瘋狂地玩,一係午睡,一係賞花,唔似繼后你咁。
wcpcelia    發表於 18-8-24 09:59
karshing
|
11B 發表於 18-8-23 11:38
64集 仲係講緊現在,到 65集 已是講 10年 後。皇上,和親王加咗鬚,老氣咗,皇上換咗頂珍珠帽,繼后開始有 ...

咁快攪掂咗順嬪呀!
gmvn123
|
64集 仲係講緊現在,到 65集 已是講 10年 後。皇上,和親王加咗鬚,老氣咗,皇上換咗頂珍珠帽,繼后開始有 ...
係囉, 一下就十年, 應該就快埋尾LU
SullytheMonster
|
11B 發表於 18-8-23 12:11
璎珞無變因為佢細繼后10年,同埋過啲自由稱心嘅養尊處優日子。繼后照鏡話自己呢10年因為操心管理後宮事務 ...

皇后聽完有冇激到吐血?
jasmine0527
|
11B 發表於 18-8-23 12:11
璎珞無變因為佢細繼后10年,同埋過啲自由稱心嘅養尊處優日子。繼后照鏡話自己呢10年因為操心管理後宮事務 ...

但我期待佢會轉吓妝
我睇到65停咗,一來唔捨得咁快睇哂佢,二來袁春望好似多戲份,唔想睇佢搞屎棍
amemory
|
之後係勁多袁春望戲份,搞到我好想跳船
依家睇到68集,依然係勁多袁春望
chloe2018
|
李玉大太監唔覺變老係咪因為無男性荷爾蒙嘅影響?
catjeffcat
|
amemory 發表於 18-8-23 13:05
之後係勁多袁春望戲份,搞到我好想跳船
依家睇到68集,依然係勁多袁春望
...

我睇到 66 咋.... 以為佢應該下集會死.... 仲未死留
個攪屎棍係度仲咩.... 睇見佢就想COME 佢兩巴....
catjeffcat
|
chloe2018 發表於 18-8-23 13:17

仍係神仙黎.... 所以唔會老... 又唔使瞓.... 日間又見佢,
半夜又見佢...
tsung
|
chloe2018 發表於 18-8-23 13:17

有可能
nieualma
|
剛剛睇完64,皇帝終於唔使估估下,破鏡重圓,可惜sweet位太少,唔多夠喉

呢幾集要慢慢睇,珍惜珍惜
wcpcelia    發表於 18-8-24 09:59
mandy108
|
李玉係公公嘛,又唔可以痴鬚,可能除帽會見到白頭髮
chloe2018
|
catjeffcat 發表於 18-8-23 13:41
仍係神仙黎.... 所以唔會老... 又唔使瞓.... 日間又見佢,
半夜又見佢...
...
呢個係所有清裝劇嘅共同bug,身邊嘅太監就算皇帝半夜發噩夢扎醒都會依然好生猛咁同皇帝講:皇上,依家只係三更咋,您再訓多陣啦!
11B
|
nieualma 發表於 18-8-23 13:44
剛剛睇完64,皇帝終於唔使估估下,破鏡重圓,可惜sweet位太少,唔多夠喉

呢幾集要慢慢睇,珍惜 ...

剛睇完66,心思思想睇埋67,68。但又怕咁快睇哂會失落。
抺茶雪糕
|
chloe2018 發表於 18-8-23 15:05
呢個係所有清裝劇嘅共同bug,身邊嘅太監就算皇帝半夜發噩夢扎醒都會依然好生猛咁同皇帝講:皇上,依家只係 ...

michelle071180
|
大家睇唔睇到62集,我睇唔到既
helenwu0012
|
michelle071180 發表於 18-8-23 17:46
大家睇唔睇到62集,我睇唔到既

我61集都睇吾到!
艾莉
|
jasmine0527 發表於 18-8-23 11:57

瓔珞由2X變到3X, 變化唔會太大, 繼皇后由都講佢已開始更年期囉, 更係有老態[原本劇本話佢葵水將盡....]