想知jm點過生日?

syne403
|
我在家過,自己訂蛋糕,買花,晚餐加餸一腳踢
C6同仔仔就包埋餐後家務,生日禮貌都免了
C6有送結婚周年禮物,生日就慳錢低調D

luvkaka
|
回覆 syne403 的帖子

以前一定FINE DINE買靚衫準備好,依家冇所謂囉, 有命係到只想一家三口食個飯。 
syne403
|
luvkaka 發表於 18-8-23 12:04
回覆 syne403 的帖子

以前一定FINE DINE買靚衫準備好,依家冇所謂囉, 有命係到只想一家三口食個飯 ...
係呀!而家我都求其咗,健康平安最重要

luvkaka
|
syne403 發表於 18-8-23 12:19
係呀!而家我都求其咗,健康平安最重要

係!平安健康就好了! 連我老公都問我會唔會抽後算賬,我話我死過返生冇咩要求囉
超級特務
|
syne403 發表於 18-8-23 11:58
我在家過,自己訂蛋糕,買花,晚餐加餸一腳踢
C6同仔仔就包埋餐後家務,生日禮貌都免了
C6有送結婚周年禮物,生 ...

有細路,通常都係同家人簡單切下蛋糕。
有幾個好友會幫我慶祝,出去輕鬆一晚。
其實我唔太注重生日
tsung
|
簡單食餐飯慶祝
syne403
|
回覆 超級特務 的帖子

能同知心好友慶祝生日都係一種幸福
sasa0208
|
有時間就去食餐好
無就是但,日日都係咁過
syne403
|
luvkaka 發表於 18-8-23 12:24
係!平安健康就好了! 連我老公都問我會唔會抽後算賬,我話我死過返生冇咩要求囉
...
你老公都好有心,佢都想你快樂

無話可說
|
出街食飯囉如果放假,再唔係屋企求其過,亦試過旅行外地過,都係咁上下
SARIDON
|
我今年生日OT到9點,無特別做D咩喎
SuperChanB
|

把慶祝錢,捐款比麵包店,飯盒店......再免費派送給長者,例如:捐出200個包,100個飯盒給有需要人士,詳情要同店員傾

tansyneko
|
叮妹
|
正日冇特別過,反而生日月就好多借口買野比自己
seaman1982
|
上年自己買左個蛋糕食
今年其實係聽日,本來諗住出去食,但淘寶有貨到,今日唔到就聽日到,如果我今日收唔到我聽日死守屋企食飯盒,淘寶大過天
kmbb519
|
我今年生日要坐月
油麥麥
|
多數出街食,試過日本同大陸慶祝
pigpigyy
|
會出街食飯
onlam2005
|
試過去海洋公園.
試過去香檳BUFFET, 斷片收場.
試過去血拼, 任買. 但都無本事LOOK爆卡.
做個靚太
|
唔會年年有禮物,有都唔會係咩貴野或特別野~
蛋糕就一定有,不過都係求其聖安娜買~
但每年生日,老公都一定攞假同我去第二度玩同慶祝~