懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

terter1110 發表於 18-8-24 10:39
睇左佢前後3萬幾,上次覆診問我政府有無比期我照結構,我話有,其實無,我出去book左第2個,我唔做水魚啦 ...

唔計錢,唔計 d 針有無成效,要between 沙田同尖沙咀走來走去已經不能接受。 出面大把好醫生。我之前大肚睇養和,一樣係好醫生,唔使等,唔使走來走去,環境舒服,姑娘細心,最起碼就算佢係醫院明知都要賺都唔會比你個感覺係你只係一份生意囉。

複式洋房

Nbs 發表於 18-8-24 11:12
唔計錢,唔計 d 針有無成效,要between 沙田同尖沙咀走來走去已經不能接受。 出面大把好醫生。我之前大肚 ...

真係非常認同,做婦產科係要對得住2個生命,一個媽媽一個BB

別墅

回覆樓主

等係真係等得耐
但係我覺得醫生好有經驗
因為之前我小產過兩次
今次有左之後由第8週一路睇到生
醫生每次都鼓勵我 令我成個孕期都好放心
我自己就覺得孫醫生其實幾好

複式洋房

麗蓉 發表於 18-8-24 11:48
等係真係等得耐
但係我覺得醫生好有經驗
因為之前我小產過兩次

佢都有鼓勵我吖,不過當你睇耐左,你就感覺有時唔好良好囉,同埋講真佢收呢個價出面都好多好醫生又細心又好,又慢慢同你睇清楚啦,最重要我作小產工都返唔到,仲要個個星期出去坐3個鐘,堅辛苦!可能呢d叫人夾人囉!我都好多謝佢開頭幫我補胎,但係當我經過佢迫我咁早做T21我就開始覺得佢好商業啦!希望你今胎好孕,一齊生個健健康康嘅小寶寶啦!加油

侯爵府

terter1110 發表於 18-8-24 12:28
佢都有鼓勵我吖,不過當你睇耐左,你就感覺有時唔好良好囉,同埋講真佢收呢個價出面都好多好醫生又細心又 ...

如果係咁點解唔换醫生,大把好的婦產科醫生

複式洋房

freshrose 發表於 18-8-24 12:48
如果係咁點解唔换醫生,大把好的婦產科醫生

以家咪換囉,因為之前等T21報告,返去再覆左次診,以家轉醫生啦

大宅

同診所高醫生 & 劉醫生都好好
不過佢地真係忙, 出名左仲多人去, 等得越黎越耐
我通常 book 產檢第一個, 就唔係好洗等

複式洋房

minasam 發表於 18-8-24 16:39
同診所高醫生 & 劉醫生都好好
不過佢地真係忙, 出名左仲多人去, 等得越黎越耐
我通常 book 產檢第一個, 就 ...

高醫生同劉醫生都算等得快,最多咪個零鐘,孫醫生係2個幾鐘一定走唔甩

複式洋房

我今年6月睇孫E生結構 等左1個鐘 預左等
其實去邊間私人/政府產檢都係要等

結構好似有30分鐘 照唔到 佢仲叫我去個TOILET再返入去

BB情況都講得清楚&易明.

複式洋房

pansysoso 發表於 18-8-24 17:28
我今年6月睇孫E生結構 等左1個鐘 預左等
其實去邊間私人/政府產檢都係要等

咁你好好彩1個鐘,我由舊年到今年睇未少過2個鐘,睇醫生當然預左等,不過我同佢唔止等嘅問題了

男爵府

回覆樓主

上次我第一次睇劉醫生等左差不多兩個鐘,入到去劉醫生第一句同我講話唔好意思,今日多人, 要你等咁耐,我嗰時諗佢好好禮貌

Btw, 嗰日我上去見到有個應該啱啱生完既媽媽同佢老公攞孫醫生幫佢地接生既畫上去多謝孫醫生

利申: 我無睇過孫醫生

複式洋房

Nikitang1111 發表於 18-8-24 18:04
上次我第一次睇劉醫生等左差不多兩個鐘,入到去劉醫生第一句同我講話唔好意思,今日多人, 要你等咁耐,我 ...

好有禮貌喎

每個醫生都有人覺得好同唔好嘅,所以都係人夾人

禁止訪問

別墅

terter1110 發表於 18-8-24 17:35
咁你好好彩1個鐘,我由舊年到今年睇未少過2個鐘,睇醫生當然預左等,不過我同佢唔止等嘅問題了
...

我覺得呢間中心既幾位醫生 不斷甘輪流去啲各大奶粉商既產前講座做宣傳 當中唔多唔少都吸左啲新客 而他地診所既做法係有症就接 來者不拒 當越來越多孕婦來產檢 一日時間有限 各醫生唯有縮短每位孕婦既產檢時間 務求做多啲生意 例如出面多人等 咪將每位時間縮到減 做好時間管理甘 錢係甘搵既

而我係有睇開他 做結構時 個位醫生好趕 講緊好似講馬甘 呢度腦呢度頭 快到我都跟唔到 仲有B仔係正面對住鏡頭 問他開3D睇下個樣 他居然扮聽唔到 我都算 由他 他繼續趕住講 幾分鐘講完 話正常 最後叫我地出去等 個下都幾無奈 睇完最擔心係他有無睇清楚囉 因為有孕婦話他真係快而之後BB出左事 唉 做結構最重要 點解可以甘hea 唉

複式洋房

Louisho1990 發表於 18-8-24 18:08
佢打針都好貴,枝藥水$300幾, 幫你打收$500到注射費, 真系肉都赤埋 , 打一打姐都收咁貴 , 我真系想自己吉落 ...

其實最好笑係,我抽血驗野報告佢send比我,係咩都唔講比我自己睇,連一句正唔正常都無講,你問佢試過無反應或者隔好耐好耐先覆,自已唯有上網搵答案,所以我以家都識睇報告

男爵府

回覆樓主:

呢间診所d 姑娘超吾helpful,同翹康差好遠。
所以最終我都系㨂翹康d醫生

洋房

我都係睇佢照結構,超差!
等超耐,入到房,又要等,但照左都無十五分鐘,就叫我出番去,又等個幾鐘。
問佢野,佢又唔耐煩。

別墅

回覆樓主

我睇緊同診所的高醫生
睇咗2次,都要等2個鐘頭⋯
我都唔明白book咗時間都要等咁耐⋯⋯
係咪個個婦產科醫師都係咁

複式洋房

cma1cma 發表於 18-8-24 20:55
我睇緊同診所的高醫生
睇咗2次,都要等2個鐘頭⋯
我都唔明白book咗時間都要等咁耐⋯⋯

唔係,我有個媽媽group 佢地睇個d都出名,人地都係最耐個零鐘唔會2,3個鐘囉

大宅

回覆樓主

上年小產念住睇佢 等左兩個半小時 嬲到走左。
佢都ok 但唔明為左錢可以overbook 得咁厲害

首頁

尾頁

跳至