好利、又好剪 的指甲鉗

龍山仔仔
|
因為之前夾親手指,甲仍然有好多瘀血(已睇醫生),每次剪指甲都好鬼痛~

醫生建議我買個比較鋒利一啲嘅指甲鉗,有冇jm有好介紹?
kitbebe
|
Aeon$12
wcpcelia    發表於 18-8-24 17:08
pbpk03845784
|
龍山仔仔 發表於 18-8-23 12:55
因為之前夾親手指,甲仍然有好多瘀血(已睇醫生),每次剪指甲都好鬼痛~

醫生建議我買個比較鋒利一啲嘅指 ...

如果去日本可以喺當地買。
龍山仔仔
|
kitbebe 發表於 18-8-23 12:58
Aeon$12

都好利?
龍山仔仔
|
pbpk03845784 發表於 18-8-23 13:35

日本出品?
Rilakkuma12
|
孖人牌,日本城貝印KAI
mugtaitai
|
龍山仔仔 發表於 18-8-23 13:50
日本出品?

有隻牌子 Kiya (木屋),幾好用,蔡瀾都推介過
大檸樂
|

孖人
tsung
|
mugtaitai 發表於 18-8-23 14:11
有隻牌子 Kiya (木屋),幾好用,蔡瀾都推介過

請問邊樹有得買?
野原美冴
|
我用過孖人其中一款,個鉗係不銹鋼,楂手係膠柄,千祈唔好買,第一佢個鉗弧位係唔啱指甲弧度,第二,個膠柄用左一年就折斷。
LANG060221
|
野原美冴 發表於 18-8-23 16:06
我用過孖人其中一款,個鉗係不銹鋼,楂手係膠柄,千祈唔好買,第一佢個鉗弧位係唔啱指甲弧度,第二,個膠柄 ...

呢款我都有,真係垃圾,個膠柄唔夠硬,食唔到力,完全剪唔到指甲
mingaga
|

匠之枝,用咗十幾年,鋼水好靚。
佢分得好仔細,有分剪手甲、剪腳甲、剪手指甲旁的皮、仲有一款有嗰個放大鏡,我買比我老竇用佢好開心

mugtaitai
|
tsung 發表於 18-8-23 16:02
請問邊樹有得買?

我去開日本玩時去 amazon.co.jp 訂,送酒店

佢哋喺有 d 百貨公司有專櫃:
http://www.kiya-hamono.co.jp/shop/tenpo.html

某 d Tokyu Hands 好似都見過

mickey0721
|
pbpk03845784 發表於 18-8-23 13:35

我都係係大阪買
CathyChan1126
|

孖人牌
kit2004
|
去開日本就買
alicemic
|
孖人全金屬果款, 用咗10年依然鋒利
cat_hellobb
|
mingaga 發表於 18-8-23 16:24
佢分得好仔細,有分剪手甲、剪腳甲、剪手指甲旁的皮、仲有一款有嗰個放大 ...

請問係邊到買
kam825
|
野原美冴 發表於 18-8-23 16:06
我用過孖人其中一款,個鉗係不銹鋼,楂手係膠柄,千祈唔好買,第一佢個鉗弧位係唔啱指甲弧度,第二,個膠柄 ...

我都有, 幾年前工展會送既, 封塵中
kam825
|
mingaga 發表於 18-8-23 16:24
佢分得好仔細,有分剪手甲、剪腳甲、剪手指甲旁的皮、仲有一款有嗰個放大 ...

匠之技呢個牌子我都買左, 係暫時我用過最好用之選